• Bild: Polisen
    BROTTSPLATSEN. Inringat på bilden är platsen för knivdådet och även placeringen av ett av de drygt 20 vittnena.
  • Polisen
    KNIVEN. Polisens bilder av den beslagtagna kniven.

Misstänkt knivman upp i rätten

SÄVEDALEN

En man i 20-årsåldern har sedan i somras varit häktad, misstänkt för att ha knivhuggit en fotbollsledare. Nu har han åtalats, misstänkt för mordförsök.

Det var under Gothia cup i somras som en ledare för ett tyskt fotbollslag blev knivskuren i samband med ett bråk vid Vallhamra torg.

Det tyska fotbollslaget, som bodde på Vallhamraskolan, var på väg hem och hade klivit av bussen när det blev bråk. En man ska då ha knuffat till en person som var knuten till laget.

Tumult uppstod och när en ledare till laget brottade ner mannen för att skydda sina spelare fick han motta ett antal knivhugg i låret, så pass illa att han fördes till sjukhus med livshotande skador.

Mannen ska också, enligt vittnesmål, ha jagat fotbollslaget mot Vallhamraskolan. Väl där ska han ha skadat en flicka lindrigt, med något föremål.

Greps i närheten

Den misstänkte gärningsmannen kunde senare gripas i närheten av brottsplatsen. Mannen, som är i 20-årsåldern och inte kopplad till fotbollsturneringen, har suttit häktad sedan i somras.

Den misstänkte har flera gånger förhörts men nekar till brott, och påstår att han inte minns någonting av händelseförloppet. Vid tillfället ska han ha varit påverkad av alkohol.

Utredningsarbetet har varit omfattande, vilket har gjort att åtalsdatumet flera gånger har skjutits upp. Totalt har över 20 vittnen hörts, dels boende i närheten men också deltagare från Gothia cup.

– Jag fick en blackout, sedan vaknade jag upp här på Skånegatan. Jag minns inte merparten av händelsen, har mannen sagt i polisförhör.

– Jag skojade lite med en grupp. Man missuppfattade. Jag pratade med en grupp, sedan hoppade de på mig flera stycken. Jag tog mig upp. Sedan jagade jag bort dem som var hotfulla mot mig. Jag agerade i nödvärn, sade han vid ett annat tillfälle, till polisen.

Rättegång i Göteborg

I samband med den kalabalik som uppstod ska mannen även ha krossat en av Vallhamraskolans fönsterrutor. Mannen är därför misstänkt för mordförsök, ofredande, misshandel och skadegörelse.

Rättegången i Göteborgs tingsrätt kommer att pågå i två dagar med start någon gång nästa vecka alternativt veckan därpå.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det