Malin Levin Bild: Björn Dinau

Malin Levin: ”I mina drömmar kommer du på besök”

KRÖNIKAN

Luta dig tillbaka, slut dina ögon och föreställ dig att det ringer på din dörr. Bara din fantasi kan sätta stopp för vem det kan vara. Låt tankarna flöda fritt och bortse från att exempelvis Elvis varit död sedan 1977. Vem skulle du vilja ha på besök om du fick drömma fritt?

Är det en rymdvarelse som ger dig svar om yttre rymden eller möjligtvis en representant från postkodlotteriet som ger ett löfte om ekonomiskt oberoende? Kanske är det en vän du förlorat, en ungdomskärlek du aldrig glömt eller den adopterades biologiska föräldrar? Kan det vara en läkare som kommer med botemedel eller är det den saknade hunden som följde Kvinnoböskes råd en om plats i himlen?

För mig är det enkelt.

På min dörr skulle en blond söt liten flicka ringa på. Hon var drygt tre år när jag träffade henne senast. Som alla charmiga treåringar hade hon hela sin framtid oförbrukat fri.  Ni känner säkert igen den sista textraden från den otroligt vackra sången ”Himlen är oskyldigt blå”. Det var också den låt som spelades på hennes begravning den varma sommardagen i juni när vi var tvungna att ta farväl. I min dröm kommer hon på besök och äntligen skulle jag kunna återförena henne om det så bara vore för ett par timmar med dem som hon ofrivilligt separerades ifrån när döden kom emellan 2009. Så otroligt saknad. Så otroligt.

Det får förbli en dröm. Min önskan kan inte uppfyllas då döden är oåterkallelig, permanent och inget kan någonsin ändras eller göras om. Inte ens gudarna kan höra våra böner.  Det sägs ofta att motgångar kan vändas till något positivt, men att ett barn går bort i cancer är inget annat än totalt mörker. Livet blir aldrig lika vackert som det en gång var.

Jag tycker det är fantastiskt att man under oktober månad varje år, går ihop och sätter stort fokus på cancer i det mediala rummet. Och oktober är visserligen över nu men absolut inte kampen om fler överlevande!  Många botas idag, men inte alla.

  • Malin Levin
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det