Arkivbild: Björn Dinau
Arkivbild: Björn Dinau

Gamla Kronvägen öppnas för trafik

PartilleIdag öppnas Gamla Kronvägen i centrala Partille för trafik i båda riktningarna. Enkelriktningen av vägen hävs omkring lunchtid.

I början av oktober bedömdes trafiksituationen på Gamla Kronvägen vara ohållbar. I och med ombyggnationen av Kyrktorget hade framkomligheten på Gamla Kronvägen varit extremt begränsad under en tid. Bussarna och dess resenärer drabbades hårdast, med förseningar på närmare 20 minuter. Kommunen beslutade till en början att trafiken skulle enkelriktas. Det räckte dock inte och i slutet av oktober stängdes vägen av helt för trafik.

Avstängningen var enligt kommunen nödvändig för att färdigställa den stensatta vägbeläggningen utmed Kyrktorget. Nu är arbetet klart bortsett från några små justeringar som enligt entreprenören Svevia väntas genomföras under lördagen. Enkelriktningen av vägen hävs omkring lunchtid idag (fredag) men kommunen uppmanar trafikanter längs vägen att fortsätta vara uppmärksamma och att ta hänsyn till varandra.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook