• Arkivbild
    Villa ha fler poliser. I slutet av september startade Viveca Palmqvist Facebookgruppen Vi vill ha fler poliser i Partille och vi vill ha en polisstation igen.

Vill ha fler poliser i Partille

PartilleI slutet av september startade Viveca Palmqvist Facebookgruppen Vi vill ha fler poliser i Partille och vi vill ha en polisstation igen!
– När jag vaknade dagen efter var vi 700 medlemmar, säger hon.

När kommunen publicerade resultatet av sin trygghetsenkät fick det Viveca att reagera.

– Enligt den undersökningen upplever nio av tio Partille som en trygg plats, men jag tycker inte riktigt att det stämmer med bilden jag har. Många man pratar med tycker att Partille blivit mer otryggt på sista tiden, säger Viveca Palmquist som själv blivit utsatt för ett rånförsök för några år sedan, något som fått henne att inte vilja röra sig ute i vissa områden under kvällstid.

Över 900 medlemmar

Hon bestämde sig för att hon ville göra något för att visa att det finns en alternativ bild till den kommunen fått fram genom sin undersökning.

– Först tänkte jag att jag skulle göra en namninsamling men sen kom jag på att jag kunde starta en grupp på Facebook.

Sagt och gjort. Hon skapade gruppen och efter bara några timmar var man cirka 600 medlemmar. I dag är man drygt 900 medlemmar.

”Nationell fråga”

Vad vill du åstadkomma med gruppen?

– Jag vill belysa att inte alla känner sig trygga i kommunen och att det skulle behövas fler poliser. Jag tror inte att Partille kommun kan göra så mycket. Det går högre upp än så. Problemet är att det finns för få poliser i Sverige och att man inte avsätter mer resurser till polisen, men det är en nationell fråga, säger hon och fortsätter:

– Jag har inte hunnit göra så mycket med gruppen ännu. Men jag har startat min egen undersökning och kommer att ta resultatet från den och medlemsantalet och visa för kommunen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook