Arkivbild: LEIF LUNDVALL

Pierre Krantz.
Arkivbild: LEIF LUNDVALL
Pierre Krantz.

Sävedalen kan nå ettan

FotbollI lördags spelade Sävedalens IF 1–1 mot Dalstorps IF efter en oerhört händelserik match. Nu är det ett getingbo i toppen med fyra lag inom två poäng.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Sävedalens tränare Pierre Krantz.

Med en match kvar att spela i division 2 ligger Sävedalens IF på delad andra plats. En poäng efter Eskilsminne som i sista omgången möter den andra tvåan Tvååker på hemmaplan. Fyra, ytterligare en poäng efter, är Dalstorp som Sävedalen spelade oavgjort mot i lördags.

Hemmamatchen mot Dalstorp spelades på Häckens hemmaborg Bravida arena på grund av det dåliga vädret. Det blev en match med många heta känslor. I halvlek var det mållöst, men i andra hände det desto mer. Dalstorp gjorde 0–1 efter tre minuter och nio minuter senare blev Sävedalens Felix Jigliden Larsson utvisad då han fick sitt andra gula kort. Ytterligare tio minuter senare fick Semir Aganspahic också rött kort. Två man mindre och underläge 0–1 med drygt 20 minuter kvar att spela.

– Vi har domaren emot oss hela matchen tycker jag. Det var inte bara ett domslut, säger Pierre Krantz.

Mitt i allt det dystra fick Sävedalen ett inkast som Gustav Ludvigson skarvade vidare till Rasmus Tengfjord som pangade in en volley till 1–1. Fler mål blev det inte och nu har Sävedalen fortfarande chansen att ta sig till division 1.

Mittfältaren Felix Jigliden Larsson, försvararen Semir Aganspahic och forwarden Derrick Ddungu är alla avstängda i sista matchen som spelas borta mot Tenhult. Även Jonatan Viker och Anders Eggert saknas på grund av skador.

– Vi har en bred spelartrupp och de som får spela istället är bra division 2-spelare. Vi kommer ändå att spela på samma sätt, säger Pierre Krantz.

Tränare Krantz har under sin karriär aldrig varit med om en så jämn tabelltopp där så många scenarios är möjliga. Det blir fokus på att vinna matchen mot Tenhult, ett lag som faktiskt slog Sävedalen med 1–2 på Vallhamra IP.

– Vi har revansch att utkräva. De är ett hårt arbetande lag med en ny tränare sedan fem, sex matcher. Tenhult spelar aggressivt med hög press och är bollskickliga.

Det är ännu oklart om matchen i Jönköping kommer att spelas på naturgräs eller konstgräs, deras gräsplan har varit vattensjuk.

På matchen mellan Eskilsminne och Tvååker försöker tränare Krantz att hitta en scout som kan hålla koll på plats hur det går i matchen och det verkar vara nära en lösning.

– Vi måste vinna mot Tenhult, det är bara att tuta och köra. Så får vi se hur det går, säger Pierre Krantz.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook