Arkivbild: Henrik Kjellberg
Arkivbild: Henrik Kjellberg

KF hade första höstmötet

PartilleTrots att senaste mötet var inställt så var det lugnt på debattfronten när kommunfullmäktige under tisdagskvällen kallade till sammanträde.

I och med att septembermötet var inställt på grund av för få ärenden var det under tisdagskvällen dags för höstens första sammanträde i kommunfullmäktige.

Utan vidare debatt beslutade de närvarande ledamöterna, i ett övrigt lugnt möte, att köpa aktier i Inera AB – som ägs av landstingen och bland annat driver tjänsterna 1177 Vårdguiden, Ungdomsmottagningen på nätet och Journal via nätet. Samtliga kommuner i Sverige erbjuds att förvärva aktier, vilket Partilles ledamöter röstade igenom. Totalt handlar det om fem aktier av ett totalt värde om 42 500 kronor.

Bland motionerna märktes bland annat Bert Nygrens (KD) förslag som handlar om en ny badanläggning i Furulund, något som både alliansen och de rödgröna tidigare har motionerat om. Ärendet ska beredas i kommunstyrelsen.

I övrigt ställde Vänsterpartiet flera frågor som rör situationen om de ensamkommande flyktingungdomarna, bland annat vad som sker med gymnasieutbildningen om de byter kommun vid 18 års ålder. Någon debatt följde inte frågeställningarna.

Sverigedemokraterna lade fram tre motioner under mötet, alla som rör skolorna i kommunen. SD vill dels införa resursklasser för elever som behöver extra stöd och dessutom upprätta en plan för ”särskilt begåvade elever”. Därtill vill partiet att man undersöker möjligheten att utveckla användandet av digitala verktyg i undervisningen.

Samtliga förslag ska till beredning i kommunstyrelsen.

Det står nu också klart att Soraya Zarza Lundberg (S) begärt entledigande från diverse förtroendeuppdrag, däribland KF-ledamot, då hon flyttat till annan ort.

Nästa möte i kommunfullmäktige är tisdag 31 oktober.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook