• Arkivbild: LEIF LUNDVALL
  MINDRE TID. En sak som Partille hockey ska tänka på den här säsongen är att spendera mindre tid i utvisningsbåset.
 • Bild: LEIF LUNDVALL
  NYA. Backen Alex Persson och forwarden Pontus Gulldén är två meriterade nyförvärv som spetsat truppen inför årets division 3-säsong. Här utanför ishallen på Vallhamra IP.
 • Bild: LEIF LUNDVALL
  SNACK. Träning fyra gånger i veckan och snart premiär. Magnus Johansson, Stefan Karlsson Pontus Eriksson, Samuel Brage, William Rejgård inför träningen.
 • Arkivbild: LEIF LUNDVALL
  SLUT. Rutinerade Mats Nordström har till slut lagt skridskorna på hyllan.

”I år vill vi ta det en nivå till”

IshockeyFörra säsongen gick Partille Hockey till spel i Alltrean, visserligen med minsta möjliga marginal. Detta efter ett mål i sudden death av William Rejgård. Väl i Alltrean gick det sämre och Partille slutade sist. I år spänner laget bågen hårdare.

– Vi tror stenhårt på det vi gör och nu vill vi ta det ett steg till. Vi vill framför allt göra en bättre andra runda än förra året. Målet är att gå vidare till division 2-kvalet, säger tränarna Jan Valinder och Magnus Stomberg.

Många lag i årets division 3-serie har spetsat sina trupper och årets serie kommer att bli ett riktigt getingbo.

– Det kommer inte att bli lätt att gå upp för det är många bra lag i serien. Hovås, Lerum, Hisingen, Mölndal är bra och kanske kan även Varberg blanda sig i toppstriden, säger Jan Valinder.

Försäsongen har varit bra och Partille HK har vunnit tre av fyra matcher. Laget har också fått några fina nyförvärv där namnen Pontus Gulldén, Tommi Juntunen och Alex Persson sticker ut lite extra.

– Jag jobbar heltid, har en liten son och ett barn till på väg. Partille är min moderklubb och jag bor i Puketorp så det känns väldigt bra att spela här nu. Hoppas att jag kan hjälpa dem upp i tvåan, säger Pontus Gulldén.
Pontus Gulldén har spelat i Frölunda, Varberg, Mörrum, Växjö, Borås (allsvenskan) och senast i Hanhals.

Mindre tid i båset

Det är stor konkurrens om bra spelare i Göteborg med omnejd så telefonerna går varma innan säsongen. Det är division 3 och alla spelare arbetar eller studerar vid sidan om hockeyn.

– Vad vi kan erbjuda är en bra miljö där gruppen är starkare än den enskilde individen och att vi är på väg på en resa uppåt. Vi är jättenöjda med årets trupp som består av 22 utespelare och tre målvakter. Laget har tre bra femmor som kan producera och dessutom en fjärde lina med juniorer, säger Magnus Stomberg.

Förra året gick mycket speltid åt i utvisningsbåset.

– Det är något vi ska förbättra i år. Det tar för mycket energi och det var alldeles för högljutt i båset många gånger. Vi ska vara ett spelskickligt lag med hårt arbetande spelare som spenderar mer tid i anfallszonen än vad som var fallet förra året, säger Jan Valinder.

En nackdel laget har är att de tvingats gå på is två, tre veckor senare än de andra lagen.

– De vill spara och inte dra igång aggregaten tidigare, säger Magnus Stomberg som gärna också skulle vilja ha en uppfräschning av hallen eller allra helst en ny ishall för hockeyn och för konståkningen.

Något som är sig likt i a-laget år efter år är lagledaren.

– Det är ett jädra slit så här års när allt ska komma igång men jag hänger i fortfarande. Jag säger som jag sagt tidigare – de får nog bära ut mig för att jag ska sluta, säger den nu 84-årige Bosse Hammarstedt.

Ungdomsverksamheten i klubben är framgångsrik och det är många juniorer som trycker på underifrån.

Hockeyskolan populär

– Vi har bra samarbete i klubben och vill ha öppna dörrar mellan A-laget och juniorerna, säger Jan Vallinder.

Ett annat bevis på Partilles fina arbete med de yngre är Hockeyskolan som startade i söndags för 39:e året. Drygt 70 nya, små spelare kom för att pröva sporten där skridsko- och klubbteknik är så viktigt. Nästan alla landets hockeyföreningar använder för övrigt ”Partillemodellen” för att nå de som kan vara intresserade. Denna modell är utvecklad inom Partille Hockey och har beskrivits i PT tidigare.

 • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook