Inga-Lill Bäckman Bild: BJÖRN DINAU

Höstfunderingar

Krönikan

Ojdå! Nu hade jag nästan helt lyckats förtränga att det var dags för en ny krönika. Undra vad jag ska skriva om denna gång? Hösten? Det kanske kan vara något? Hösten har jag alltid tyckt om! Härlig, klar luft och vackra färger. Jag tycker faktiskt även om de mörka, blåsiga och regniga dagarna. Då kan man passa på och ha det gott inomhus. Är man tvungen att vara ute gäller det att vara rätt klädd, sedan är det desto skönare att komma in igen.

Hösten brukar också vara en tid för aktiviteter. Kurser och föreningar startar igen efter sommaren. Det är lätt hänt att man engagerar sig i för många saker bara för att det låter så roligt. Själv har jag lyckats bli sekreterare i två  föreningar. Det är inte alls svårt då föreningslivet har väldigt svårt att få aktiva. Så säger man inte ett väldigt tydligt och bestämt nej kan man lätt få ett uppdrag. Det är mest roligt, ibland lite svårt att hinna med. På något sätt är ju livet ibland som en ketchupflaska. Först händer ingenting och sedan händer ingenting, men sedan…. Oj! Då ska allt ske på en gång!

En annan uppgift jag har framför mig i höst är att klippa min katts klor. Det har jag aldrig gjort förr. Jag har haft flera katter i mitt liv men det har aldrig blivit aktuellt med kloklippning. Katterna har gått ut och in och deras klor har slitits ner naturligt och dessutom har de inte blivit så gamla. Någon har sagt mig att katter, förutom att klösa ner klorna, även själva biter av dem. Alltså att de skulle vara klobitare. Vet inte om det är sant.

Skrållan, som jag nu har, har hunnit bli 19 år och är pigg för sin ålder. Hon är också både ute och inne men med stigande ålder föredrar hon mer och mer att vara inne. Favoritplatserna är mitt duntäcke, antingen över, under eller inemellan. Annars ligger hon också gärna på en stol med ryggen mot det varma elementet.

Jag förstår att hon kan behöva hjälp med sina klor. När hon kommer vandrande över golven låter det som hon tagit på sig steppskorna. Hon vet inte om vad som väntar henne och egentligen inte jag heller. Som ett första steg har jag inhandlat en klosax. Sedan får jag väl passa in en dag då både Skrållan och jag är i god balans för lite klovård.

  • Inga-Lill Bäckman
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det