• Bild: Anthon Näsström
    KLART. Barnen har redan börjat leka på den nya förskolegården på Soldatängen. I dag invigs den under festliga former.
  • Bild: Anthon Näsström
    För minstingar. Det är de här två lekställningarna som kan komma att bytas ut, då de anses vara för ostimulerande för barnen som är mellan tre och sex år.
  • Bild: Anthon Näsström
    Mia Hokkanen, förskolechef, och Camilla Backlund, förskolelärare, har väntat länge på att få inviga den nya gården.

Efter turerna – nu invigs gården

SävedalenEfter en mindre försening invigs i dag förskolegården under festliga former. Men än är det inte säkert att det är helt klart med byggnationen på Soldatängens förskola.

Inför terminsstarten upptäcktes stora rötter som var på väg att växa in i ledningen, vilket försenade markarbetet i den andra etappen av totalt tre när förskolegården på Soldatängen skulle göras om. Men nu är det trasiga avloppet ett minne blott.

I dag är det nämligen dags för invigning då den nya gården är klar.

– Det finns en helt annan energi och glädje bland barnen nu. Barnen är verkligen värda en ny förskolegård, säger förskolechefen Mia Hokkanen.

”Känns jättebra”

I dag bjuds det på minidisco med önskelåtar, rockringslekar, ansiktsmålningar, glass och mat från Oves gatukök när bandet officiellt ska klippas av förskolechefen själv.

– Eftersom det har varit en så pass lång process så känns det skönt att vi står här med en bra förskolegård. Barnen älskar den, säger Mia Hokkanen.

Förskoleläraren Camilla Backlund instämmer.

– Det är en himla skillnad nu, jämfört med när jag började, så det känns jättebra att vi har den klar, säger hon.

Men helt friktionsfritt har det inte varit, trots att gården nu äntligen ska invigas. Synpunkter har kommit in till kommunen angående några av lekredskapen.

Det handlar om en rutschkana och en klätterställning som inte anses vara till för 3-6-åringar, utan snarare passar bättre för de ännu yngre barnen.

– Vi undersöker möjligheterna att skruva upp svårighetsgraden lite på leksakerna, säger Michael Sellering, byggprojektledare på Partillebo.

Kan det bli så att redskapen byts ut?

– Det är en pågående process som kan leda till det, ja. Sedan tycker jag det är tråkigt att det gnälls när vi äntligen har gjort något bra med förskolegården.

Kan flyttas

Mia Hokkanen konstaterar:

– Inga barn har klagat på leksakerna i alla fall. Det har blivit lite fel, men förhoppningsvis kommer det till nytta på något sätt – kanske att det flyttas till de mindre barnen.

I processen kring den nya gården, som barnen till synes förälskat sig i, har skolpersonalen haft en framträdande roll.

– Det tycker jag är viktigt att lyfta fram. Skolpersonalen har tagit fram konceptet och gjort ett jättejobb i förarbetet tillsammans med arkitekten, säger Michael Sellering.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook