Bostäder drabbade av inbrott

Partille

Tre bostäder råkade ut för inbrott under slutet av förra veckan.
Även butiker har drabbats, och där greps en misstänkt tjuv på bar gärning.

I torsdags eftermiddag bröt sig någon in i en villa på Paradisvägen. Det var brytmärken på ett fönster där polisen misstänker att tjuven tagit sig. Vad som stals är oklart.

Strax före 13.30 dagen därpå, i fredags, kom larm om inbrott i en bostad på Fritidsvägen. En väktare som kom till platsen kunde konstatera att en fönsterruta på markplan hade krossats. Även där är det oklart vad som har stulits.

Mitt på dagen i lördags inträffade nästa inbrott, den gången på Hyggesvägen. Bostadsinnehavarna hade gått ut för att handla och upptäckte när de kom hem att någon brutit upp ytterdörren och tagit sig in. Ur bostaden hade smycken stulits.

Butiker

Tidigt på onsdagsmorgonen skedde ytterligare inbrott, men då i två butiker på Gamla Kronvägen. Polisen kallades till platsen strax efter klockan fem efter att en privatperson tagit en inbrottstjuv på bar gärning.

Den misstänkte tjuven, en man i 30-årsåldern, omhändertogs av polisen och är förutom inbrotten även misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk.

Då höstmörkret lägger sig över landet uppmanar polisen till medvetenhet kring inbrottsrisken och att hålla ögonen öppna.

– Statistiskt sett går inbrotten upp under den mörka årstiden, säger Johan Anderland, inspektör vid polisen i Nordost där Partille kommun ingår.

Inbrotten i bilar fortsätter även denna vecka med sex anmälda fall. Fem av dem i Partille och ett i Sävedalen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det