• Bild: Anthon Näsström
    Annika Clarholm framför sina porträtterade Partillebor.
  • Bild: Anthon Näsström
    Lennart Ternström, 90 år, här porträtterad av Annika Clarholm, säger sig vara nöjd med resultatet.
  • Bild: Anthon Näsström
    Utställningen pågår i tre veckor och finns att beskåda i Partilles nya stadspark.

Bildkonstnär porträtterar lokalt

KulturViljan att se och höra Partilleborna egna berättelser och minnen. Det var grunden till den utställning av bildkonstnären Annika Clarholm som i helgen blev verklighet i Stadsparken i Partille, där åtta Partillebor porträtteras.

När vernissagen drog igång under lördagen hade Annika Clarholm knappast någon lycka med vädret, då hennes verk nu finns att beskåda vid Partilles nya stadspark.

Trots detta dök ett antal nyfikna besökare upp för att beskåda bildkonstnärens åtta porträtt i text och bild. Via ansökningar till projektet fick Annika Clarholm den delikata uppgiften att välja ut vilka som skulle porträtteras.

– Det föll sig ganska naturligt vilka jag skulle välja. Fördelningen mellan män, kvinnor och ålder var en viktig faktor. Ett mångfaldstänk fanns med hela tiden, säger hon om urvalsprocessen.

Anna, Margit, Michael, Lennart, Nazir, Maria, Elias och Ophelia fick äran att fronta projektet. Åtta personer i olika åldrar och med olika historier.

Höstens projekt görs i samarbete med Partille kommun och kulturprojektet Wow – satsningen på kultur, konst och musik bortom de fasta scenerna. Idén till att porträttera åtta Partillebor föddes av kommunen, och dess kultursamordnare Maria Dahl.

– Jag tycker idén var både rolig och spännande från start. Och vi har haft ett bra samarbete hela vägen, säger Annika Clarholm som ju i fjol vann den prestigefylld fototävlingen International Garden Photographer med bilden ”Tidig morgon” från Jonsereds trädgårdar.

Två av de porträtterade Partilleborna var på plats under lördagens vernissage. 90-årige Lennart Ternström, Sävedalen, var en av dem som kom förbi och tog sig en titt.

– Jag blev övertalad mer eller mindre, säger han skämtsamt. Jag visste inte riktigt vad det skulle bli av det men jag tycker nog att både text och bild blev bra.

Utställningen vid nya stadsparken, på Yllegatan, pågår i tre veckor.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook