Bild: LEIF LUNDVALL
TUFFT. Partilles Sean Mian i kamp om bollen i förlustmatchen mot SKIF Semberija.
Bild: LEIF LUNDVALL
TUFFT. Partilles Sean Mian i kamp om bollen i förlustmatchen mot SKIF Semberija.

Tufft för Partille IF

FotbollDet blir en allt mer besvärlig situation för Partille IF i division 4. Nu ligger de näst sist med risk för degradering.

Efter storförlust med 0–6 mot SKIF Semberija ligger nu laget näst sist och risken för nedflyttning växer sig allt starkare. Laget har inte vunnit på nio omgångar och flera tongivande spelare har lämnat. I nästa match väntar serieledande Kozara men det är ändå tätt mellan lagen i bottenstriden så läget är långt ifrån hopplöst.

Vinst för Jonsered

Bättre gick det för Jonsered som vann hemma över Floda BoIF med 2–1 efter mål av rutinerade Björn Anklev och Peter Nilsson. Det var en match där Jonsered dominerade stort och borde vunnit med större siffror. Jonsered har nu tagit ett hyggligt grepp om den åtråvärda andraplatsen som innebär kval till division 3. Värsta konkurrenten Gårda BK förlorade i helgen mot suveräna serieledarna Kozara.

För Sävedalens IF i division 2 förvandlades en betryggande och mycket välförtjänt tremålsledning över seriefemman Hittarps IK till något mycket sämre. Mål­farlige Gustav Ludwigson hade gjort två mål och Jonatan Viker hade dundrat in en straff, men med en halvtimme kvar reducerade bortalaget och fick nya krafter samtidigt som Sävedalen tappade sitt offensiva och bolltrygga spel. Hittarp hann både göra sitt andra mål och kvittera innan matchen var slut. Poängförlusten innebar att Sävedalen tappade ledningen och är nu tvåa med sex omgångar kvar.

Dubbeltorsk

För kommunens båda division 5-lag blev det förlust den här omgången. Sjätteplacerade Björndammen förlorade en jämn bortamatch mot Bosona med 0–1 och Öjersjö IF som bara skrapat ihop åtta poäng under sin debutsäsong i femman förlorade med 1–2 borta mot Älvängen. Öjersjö tog ledningen tidigt i matchen på ett nickmål av spelande tränaren Jonas Andersson men Älvängen lyckades vända och vinna i andra halvlek.

Partille FC i division 6 förlorade stort med 2–8 mot Bergsjö IF. Partille var bra med i första halvlek efter två mål av Farid Runklint, men i andra halvlek rann siffrorna iväg.

Sävedalens unga damlag vann borta över IK Virgo med 2–1 i en tuff match. Fysiskt starka Virgo tog ledningen men Emma Junermark gjorde två mål i andra halvlek och förde laget till seger och fortsatt serieledning i division 4. Och nu på söndag ska de försöka slå publikrekordet på 82 personer när de möter Solängen hemma på Vallhamra IP klockan 14.

  • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook