BjornRhodin_halvfigur_0686_WEBB_BD

Stressen tog mig

KRÖNIKAMitt jobb är inget jobb. Det är ett liv. Ett universum. Jag lever mitt jobb. Och jag älskar varenda minut. I min värld var dagen full av positiv stress. Ett mycket högt arbetstempo. Och jag hade roligt.
8:e augusti var jag hos ett privat blodprovsföretag för att kolla upp prostatavärdet, så alla vitaminer och mineraler och liknande låg i fas och en allmän Akoll bara. Allt såg bra ut på nätet där provsvaren dök upp efter några dagar.
Lördagen den 19:e augusti ringde läkaren från provföretaget. Jag hade avvikande provsvar. Vårdcentralen var helt tvunget på måndagen. Läkaren där hade svårt för privat tagna provsvar och gjorde egna som även de bekräftade vad som var fel.

Jag hade utan tvekan fått ­diabetes typ 2.
Helt utan symptom. Och helt utan andra orsaker än just stress.
Jag äter inte dåligt, jag lever inte dåligt med alkohol och fest, jag jobbar hårt och mycket.
Så från att ha varit en frisk person blev jag nu en sjuk. Och samtidigt hade gipset jag bar på vänster arm efter en operation precis tagits bort.
Denna sommaren blev inte riktigt som planerat.

Så fastän jag tränar varje dag, äter bra och aktivt fokuserade på återhämtning varje dag blev jag alltså livslångt sjuk. Och medicinerna jag börjat äta kommer alltid vara kvar. Jag kommer inte bli frisk igen. Det går absolut att få kontroll på, men frisk blir en diabetiker aldrig.
Stressen vinner. Alla dar i veckan. Oavsett hur bra du försöker hålla bort ohälsan. För det finns ingen positiv stress. All stress är ett hot mot kroppen. Alltid oavsett.

Så skall ni börja med något i ert liv om ni lever med stress, är på väg in i väggen, har varit utbrända, eller på andra sätt är exponerade för dessa höga stressnivåer – Strukturera om.
Något måste försvinna. Det går inte att lägga på träning och perfekt kost och tro att det skall räcka. I vissa fall kan stressen till och med öka med detta.
Så fimpa energitjuvarna, sätt er själva i första rummet och gör inte massa annat för andra människor om ni inte har energi eller får energi tillbaka.

Det är mitt inlägg till diskussionen om stress.

  • Björn Rhodin
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook