Bild: LEIF LUNDVALL
BIDROG. Vänsterbreddaren Fredrik Alnäs var inblandad i det mesta som hände framåt i storsegern mot Varbergs GIF.

Sävedalen i serieledning igen

Fotboll

Med fem omgångar kvar av serien toppar Sävedalens IF åter igen tabellen i division 2. Detta efter en imponerande seger mot formstarka Varbergs GIF med 4–0.

Efter första halvlek var vinsten på intet sätt självklar. Varberg gjorde en mycket stark halvlek, men lyckades inte få in bollen bakom Richard Jansson i Sävedalsmålet. I stället var det målfarlige Gustav Ludwigson som precis innan paus gav Sävedalen ledningen med ett rappt skott.

Var klasskillnad

I andra halvlek var det klasskillnad mellan lagen och Sävedalen dominerade stort. Derrick Ddungu stötte in ett fint inlägg, backen David Franklin gjorde sitt tredje mål för säsongen och Rasmus Tengfjord avslutade målskyttet. Smolk i segerbägaren var att Jonatan Viker, som varit något av höstens spelare, skadade knäet och förmodligen är borta en tid.

Tätt mellan topplagen

Läget för Sävedalen, som legat med i toppskiktet hela säsongen och aldrig varit högre placerat än i år, är utmärkt men det är tätt mellan topplagen.

– Fortsätter vi spela som vi gör nu tror jag att vi håller hela vägen. Det är flera matcher kvar men chansen till serieseger eller kvalplats är minst lika stor för oss som för konkurrenterna Eskilsminne, Dalstorp och Tvååker, säger backen Alexander Wiksten.

Närmast väntar Ullareds IK på lördag i en match där företag och privatpersoner bjuder på inträdet. I pausen kommer då också Sävedalens AIK:s friidrottsstjärnor Andreas Kramer, Malin Strand och Gaël De Coninck att hyllas för sina framgångar under sommaren.

  • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det