• Bild: LEIF LUNDVALL
    TILLBAKA. Mittsexan Johanna Forsberg kommer att vara viktig både i det defensiva och det offensiva spelet.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    VIKTIG. Linnea Pettersson, till höger, kommer att få en än viktigare roll i laget i år. Här tillsammans med Ida Odén.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    ÅTERVÄNDARE. Amelia Lundbäck är tillbaka i moderklubben.

Nytt läge för Sävehofs damer

HandbollEfter åtta raka SM-guld petades Sävehof förra säsongen ner från tronen av Höörs H65 som vann finalmatchen. Nu är laget i ett nytt läge och inte längre den klubb som alla anser oslagbar.

– Ja, det är en ny situation för oss men vi gillar det. Vi har ett jättebra lag men vi vet inte riktigt var vi står i förhållande till de andra. Men vår målsättning är att komma topp fyra i serien och sedan ta det därifrån i slutspelet, säger tränaren Henrik Signell.

Efter förra säsongen försvann fem startspelare varav Johanna Bundsen, Loui Sand och Jamina Roberts är landslagsspelare som blev proffs utomlands.

– Vi bygger nytt och fyller på mestadels med egna spelare. Vi vet inte hur lång tid det tar innan vi får ihop det men det ser bra ut, säger Signell.

Nu får nyckelspelare som Ida Odén, Olivia Mellegård, Emma Fernis och Linnea ­Pettersson ta ännu större ansvar och att döma av den oavgjorda träningsmatchen mot Lugi i söndags ser det ändå väldigt bra ut.

– Det var en typisk för­säsongsmatch med många nya spelare. Vi har pendlat i våra prestationer på försäsongen och så kommer det nog att vara ett tag, säger Henrik Signell.

Ny lagkapten

Kirunatjejen Linnea ­Pettersson, som gör sin fjärde A-lagssäsong, tar ett stort ansvar på planen och är nu också utsedd till ny lagkapten.

– Linnea har utvecklats varje år och är en väldigt viktig spelare och ledare för oss. Hon är ett föredöme både på och utanför plan och kommer nog att slå igenom på allvar i år.

Åtta spelare är nya i truppen varav flera kommer från den egna juniorverksamheten. Johanna Forsberg återkommer från Heid och en annan hemvändare som kommer att få mycket tid på planen är spelskickliga ­Amelia Lundbäck.

Ett stort avbräck är att skytten Julia Eriksson har problem med sin rygg och opererats i dagarna. Inte heller Elin Hallagård kommer att kunna vara med på ett tag men av helt annan och mycket roligare anledning. Hon är nämligen gravid.

Förra årets stora nyförvärv Johanna Ahlm blev mamma till lille Theodor för tio veckor sedan men har redan kommit igång med träningen.

– Som alla vet som fått barn innebär det ju en stor omställning på många sätt. Jag tränar på gymmet och löptränar men är inte på handbollsplanen ännu och så har jag ju min knäskada att ta hänsyn till också. Det känns bra men har inte riktigt kunnat utmana knäet än, säger Johanna.

Många lag satsar

Johanna ser positivt på säsongen och räknar med att vara med på planen igen om ungefär två månader.

– Serien är väldigt öppen och vi kanske inte kan sätta upp riktigt samma målsättning som vi gjort tidigare. Vi har ju inte samma profilstarka lag som i fjol men laget ser ändå väldigt starkt ut.

Konkurrensen mellan lagen i serien blir tuffare och tuffare och i år finns det många lag som satsar och som kan utmana om titeln.

– Det kommer att stå mellan Lugi, Höör, Skuru och Sävehof i första hand men även Kristianstad, Boden och Önnered har bra lag, säger Henrik Signell.

Förra året gjorde Sävehofs båda elitlag sin första säsong i nya Partille Arena. Nu är spelarna liksom publiken inbodda och vana vid anläggnngen.

– Det ser bra ut när det gäller försäljningen. Förra året var allt nytt och det var lite nyhetens behag. Vi är medvetna om det och vi kommer därför att satsa ännu mer på marknadsföringen för att hålla uppe försäljnings­siffrorna, säger marknadschef Mats Janson.

  • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook