• Bild: PER SKOOG
    SAIKARE. Med på Finnkampen, fr.v.; Vidar Johansson (3 000 meter hinder), Gael de Coninck (800 och 1 500 meter, ungdomsfinnskampen), Sara Christiansson (3 000 meter hinder) och Andreas Kramer (800 och 1 500 meter)
  • Skärmdump: SVTplay

Mycket Partille i Finnkampen

FriidrottSäve­dalens AIK var med och bidrog till de svenska lagsegrarna i herr- ­respektive damklassen när Finnkampen avgjordes på Stockholms stadion i helgen. Bäst gick det för Andreas Kramer som sprang hem segern på 800 meter.

Ovan nämnde Kramer sprang även den för honom något ovanliga distansen
1 500 meter. Det gick bra, han slog till med säsongsbästa och lyckades komma tvåa bakom Andreas Almgren, som han annars brukar tampas med på 800 meter.

Ostoppbar

På 800 meter var det dock ingen som kunde rå på Andreas Kramer, han tog rygg på Andreas Almgren som drog upp farten. Med ett varv kvar gick Kramer upp i täten och släppte sedan aldrig ledningen ifrån sig. Det var hans första seger i Finnkampen och Sverige vann grenen med 13–9.

Tre raka

För Vidar Johansson var det hans tredje raka Finnkamp, han sprang 3 000 meter hinder och kom trea på tiden 8.52:09. Sverige vann grenen med 12–10.

I damklassen var Säve­dalen representerad av Sara Christiansson som sprang 5 000 meter. Hon kom fyra och slog två finskor. Sverige vann grenen med 15–7.  I damklassen deltog också Linn Söderholm. Linn blev femma och Sverige vann grenen med 12-10.

I de båda Finnkamperna vann Sverige klart. Herrarna vann med 216–188 och damerna med 232,5-177,5.

Två distanser

Även Sävedalens ­Gael ­De Coninck var med och deltog i Ungdomsfinnkampen, hon kom trea på 1 500 meter och fyra på 800 meter. De svenska flickorna förlorade till slut med 94–107.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook