Kyrkovalet – viktigare än du tror

Debatt

Alla ni som kan rösta i kyrkovalet; gör det! Det är dags att låta kyrkan skiljas från staten på riktigt så jag uppmanar alla att lägga sin röst på opolitiska alternativ. Vad de står för går lätt att hitta på nätet så alla borde kunna finna något som stämmer överens med den egna uppfattningen om vad som är viktigt med kyrkan.

Själv kandiderar jag lokalt i Partille pastorat för en nomineringsgrupp som förkortas KAV (kyrkans aktiva vänner i Partille pastorat). Vi står för öppenhet, likaberättigande (jag är alltså för samkönade äktenskap och kvinnliga präster), musikens betydelse och vikten av ett bra diakonalt arbete (det vill säga arbete med de utsatta). Många människor har det svårt idag och vi har ett uppdrag att stötta dem baserat på det som är kristendomens kärna. Vi ser det också som ett viktigt uppdrag att finnas där för människor som drabbas av personliga katastrofer.

De opolitiska alternativen baserar sina program på sina uppfattningar om det kristna budskapet. Det gör att vi skiljer oss från de politiska partierna som baserar sina ställningstaganden på politiska ideologier.

Christina Westberg
KAV

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det