• Bild: LEIF LUNDVALL
    FOLKTÄTT. Förra årets konstrunda kickades igång med ett mycket välbesökt vernissage på Slottet i Partille.
  • Bild: BJÖRN DINAU
    REKORD. I år är det rekordmånga konstnärer med på Konstriket, inte mindre än 91 stycken! PT har träffat Ulrica Elmberg, keramik och Birgitta Arvidsson, akvarell.

Konstriket öppnar sig igen

KulturDet har blivit dags för Konstrikets årliga konstrunda. Det är den sjunde i ordningen och till helgen slår inte mindre än 82 konstnärer upp dörrarna till sina hem, ateljéer och verkstäder.

– De deltagande konstnärerna är utspridda över fem kommuner, Alingsås, Härryda, Lerum, Mölndal och Partille. Allt från olja och akvarell till keramik, silversmide och textilkonst finns representerat vid årets runda, berättar Gunil Agnarsson, ledamot i Konstrikets styrelse.

Konstrundan inleds på fredag med vernissage för samlingsutställningen i Partille herrgård, där verk av samtliga 82 deltagande konstnärer ställs ut. Därefter pågår konstrundan både lördag och söndag. Det finns även chans att ta del av samlingsutställningen under hela helgen.

– Det som är så roligt med konstrundan är ju att man får möjlighet att komma hem till konstnärerna, vilket man sällan får annars, säger Gunil Agnarsson som själv deltar med sitt silversmide och smyckesdesign.

– På konstriket.se hittar man en karta med alla konstnärerna så man kan göra upp en rutt, säger Gunil.

På kartan finns adresser och kontaktuppgifter till samtliga konstnärer som deltar i konstrundan. Kartan finns även att hämta på följande platser: Allum, Jonsereds trädgårdar, Partille arena, biblioteket och Kulturum. Samtliga deltagare har öppet mellan 11–18 både lördag och söndag.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook