• Bild: Aron Mikael Sik
  Gammal i gemet. Kjell Fridlund ställer ut ett parti vinyler till försäljning på mässan.
 • Arkivbild
  Jörgen"Red" Westman övertygade kommunen om att satsa på en skivmässa.
 • Michael Heijl
  Jörgen Red Westman har inget behöv av att spela utomlands utan kommer ge sig ut på vägarna i vårt avlånga land i sommar.
 • Michael Heijl
  Jörgen Red Westman har inget behöv av att spela utomlands utan kommer ge sig ut på vägarna i vårt avlånga land i sommar.

Historia skrivs med Partille skivmässa

Partille1 oktober går kommunens första skivmässa av stapeln med allt vad det innebär av samlare och entusiaster. Bakom initiativet står arrangören Jörgen Westman som tagit hjälp av vinylveteranen Kjell Fridlund från skivbutiken Vinylsidan.

– Jag har precis lagt ner verksamheten, nu letar jag efter någon som vill ta över det här, säger Kjell Fridlund.

Han står mitt bland raderna av skivbackar i sin lilla skivbutik i Sävedalens industriområde. Här har han drivit butiken i snart tre år, men nu blir det alltså inget mer. Men för en tid sedan blev han kontaktad av Jörgen Westman som behövde tips och råd med planerandet av en skivmässa.

– Jag har aldrig arrangerat någon mässa förut, men däremot har jag bred erfarenhet av skivbranschen. Jag drev ju Vinylkjellarn inne i Göteborg under flera år och turnerade som DJ i 15 år.

Mässa sent omsider

Nu blir det en skivmässa till slut – i Ungdomens hus. Det är på tiden tycker Kjell Fridlund men tror inte det grundas på bristande skivintresse. Däremot har nog ingen gjort slag i saken bara.

– Jörgen har fixat lokalen och har erfarenhet av liknande arrangemang, jag har kontaktnät och kan få dit folk, jag har affischerat och skrivit om det på min egen hemsida och så vidare, säger Kjell.

Idén till mässan fick Jörgen Westman i somras när han funderade på vilken typ av arrangemang som inte ägt rum i Partille förut. Kommunen tände på idén och nu är samtliga försäljningsbord uthyrda på Ungdomens hus.

– Scenen är borttagen nu för de har slipat och lackat om golvet, perfekt tajming för det frigjorde yta, säger Jörgen.

Det blir totalt 13 personer som hyr in sig för försäljning, däribland Kjell Fridlund som hyr som privatperson nu när affären är stängd. Kommunen stödjer evenemanget ekonomiskt och Jörgen tror att det kommer gå plus minus noll.

Höga förhoppningar

– Det är bra förutsättningar för mycket folk, det är en söndag, det är lönehelg och lämpliga tider, säger Jörgen Westman.

Till mässan kommer även Gaunas vinyl och design, en konstnär som karvar ut motiv ur gamla vinylskivor. Caféet kommer stå öppet och Jörgen har även annonserat på ett onlinebaserat kalendarium för skivmässor så att evenemanget inte krockar med med någon annan skivmässa.

– Jag hoppas folk tar chansen att komma nu, blir det lyckat så kan det bli fler gånger.

 • Aron Mikael Sik
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook