Äsch, det är ju bara skattepengar

Debatt

Liksom varje år så satt jag och mina lokala partikamrater under våren och slet med ett förslag till kommunal budget, som försöker fördela erforderliga resurser till kommunens kärnverksamheter utan att behöva höja skatten. Det är en grannlaga uppgift där man måste vända på varje utgiftspost för att kunna frigöra om så bara några hundratusen här och några hundratusen där, vilka kan gå till våra barn och gamla istället för något onödigt eller mindre prioriterat.

Sålunda var det inte utan viss bestörtning som jag i förra numret av Partille Tidning kunde läsa att sanering och ombyggnad av den felaktigt uppförda bullervallen i Norra Hultet kommer att kosta 4,5 miljoner kronor. 4 500 000 kr?! Det är nästan lika mycket som vi totalt lyckades skaka fram i extra satsning på Vård- och Omsorgsnämnden, utöver den kommunala budgetberedningens förslag.

Omedelbart infann sig då förstås också frågan; Vem bär ansvar och ska betala för det här då? Sagt och gjort så var det ju bara att börja begära ut beslutsunderlagen för den ursprungliga vallens tillkomst. Men det vore en lögn att påstå att min bestörtning avtog när jag fick till svar saker som; ”Jag tror tyvärr inte att det finns några dokument av den typen du efterfrågar”, ”När dåvarande gatuavdelningen handlade upp entreprenadarbetena verkar man missat bullervallen i handlingarna” och ”…dokumentationen är mycket bristfällig så det är väldigt svårt att spåra vilka beslut som är tagna och när de tagits”. Det enda som verkar framstå klart är att; ”Ingen av de personer som var inblandade i bullervallens byggnation jobbar kvar i kommunen och inte heller någon av de chefer som då ansvarade för verksamheten”.

Så jag antar att 4,5 miljoner av de skattekronor som vi hellre hade önskat tilldela kommunens kärnverksamheter nu kommer att gå till att städa upp efter någon som inte skötte sitt jobb ordentligt istället. Snacka om onödig utgiftspost! Avslutningsvis kan väl bara nämnas att Sverigedemokraterna är det enda parti som mig veterligen aktivt driver frågan om att återinföra ett modernt och ändamålsenligt ämbetsansvar, för såväl tjänstemän som politiker.

Fredrik Eriksson (SD)
Ledamot av Partille kommunfullmäktige och Sveriges riksdag

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det