• Arkivbild
    William Lind, som tidigare tävlade för Sävedalens AIK, sprang hem ett VM-bron på långdistans och dessutom vann han årets O-ringen.
  • Arkivbild: LEIF LUNDVALL
    Världsmästaren Lina Strand. Här i en tidigare tävling i Jonseredsterrängen.

VM-medaljer för Lina och William

Orientering

Orienteraren Lina Strand, född och uppvuxen i Partille, var i början av juli med och sprang hem VM-guld i sprintstafett i Estland.
Även William Lind gjorde succé med ett VM-brons på långdistansen och bröt den 13 år långa blågula medaljlösa sviten på denna distans.

Sverige tillhörde favoriterna i sprintsatafetten och lyckades äntligen, efter fem tidigare mästerskap, vara först över mållinjen. Lina Strand inledde kontrollerat på första sträckan och gav laget ett fint utgångsläge. Sverige var sedan med i tätstriden hela stafetten och vann mycket välförtjänt efter en rafflande tävling.

Tidigare Saik-orienteraren William Lind, som nu representerar Malungs OK, fick en helt annan än bra start på långdistansen i den estniska terrängen och det var få som trodde på medalj efter halva loppet.

Men 32-årige William Lind lyckades genomföra ett i det närmaste perfekt lopp efter den skakiga inledningen och kunde vinna sin första individuella VM-medalj.

I slutet av juli fullbordades William Linds fina sommarmånad när han i Värmland spurtvann O-ringen efter en dramatisk avslutningssträcka. Lind startade som trea inför sista dagen men slutetappens sträcka visade sig passa den erkänt duktige spurtaren perfekt.

– Vinsten i O-ringen rankar jag i paritet med VM-bronset, säger William Lind till orienteringförbundets hemsida.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det