• Bild: BJÖRN DINAU
  UTBYTT. Anledningen till att gården på Soldatängens förskola inte var klar till terminsstarten är att avloppsledningar var tvungna att bytas ut i samband med det stora markarbete som krävs.
 • Bild: BJÖRN DINAU
  KLART. För de allra yngsta är uteplatsen färdig med konstgräs, sandlåda och hus att leka i.
 • Bild: BJÖRN DINAU
  TVÅ VECKOR. Om cirka två veckor beräknas Soldatängens förskolas nya uteplats vara färdig.
 • Bild: BJÖRN DINAU
  ETAPP TRE. Omgörningen sker i tre etapper, den sista beräknas vara färdig i november och gäller delen som är närmast den stora vägen.

Trasigt avlopp försenar nya gården

Sävedalen

När Soldatängens förskola öppnade i måndags förra veckan var uteplatsen fortfarande en byggarbetsplats. Anledningen var att trasiga avlopp behövde bytas ut i samband med det stora markarbete som skulle göras.

På Soldatängens förskola får barnen fortsätta vänta på sin nya uteplats.

Förskolans personal har varit med och utformat det nya området utanför huvudbyggnaden tillsammans med en arkitekt, men när förskolan öppnade förra veckan kunde inte barnen utnyttja stora delar av sin gård. Där pågick i stället en febril aktivitet med grävmaskin, traktor och anläggningsarbetare.

Förklaringen till att bygget av den nya lekplatsen inte blev klar i tid är rutiner som fastighetsförvaltaren Partillebo har när de ska anlägga och göra stora markarbeten i sina projekt.

– Då spolar vi alltid befintliga ledningar samt filmar och ser hur det ser ut. När vi gjorde det upptäckte vi stora rötter som höll på att växa in i ledningarna, säger Mikael Sellering, byggprojektledare på Partillebo.

Det är alltså arbetet med att byta ut avloppsledningarna som gjort att den nya uteplatsen för barnen blivit försenad.

På avdelningen där de allra yngsta, 0-2 år, på Soldatängens förskola går är uteplatsen däremot klar. Det är fräscht med konstgräs, klätterställning och väl inhägnat. På avdelningarna bredvid, där 3-5-åringarna går, är det däremot inte alls färdigt. Där pågår markarbete för fullt. Grus ska paddas, stenar ska läggas, fundament ska grävas ner och lekställningar ska monteras.

– Om ungefär två veckor tror vår entreprenör att det ska vara klart. Tyvärr blir det så här ibland.

Mikael Sellering berättar att arbetet med att fräscha upp på Soldatängens förskola sker i tre etapper. Uteplatsen som nu blivit försenad ingår i etapp två. Den tredje och sista etappen innefattar området ut mot den stora vägen.

– Den tredje etappen beräknas vara klar i november.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det