• Bild: BJÖRN DINAU
  • Bild: BJÖRN DINAU
  • Bild: BJÖRN DINAU
  • Bild: BJÖRN DINAU

Tallmossens förskola igång

Öjersjö

Den 7 augusti öppnade nybyggda Tallmossens förskola i Öjersjö upp sina portar. Behovet av förskoleplatser är stort i expansiva Öjersjö.
– Öjersjö är ett område i förändring, säger Karin Bomb, förskolechef, Storegårds förskolor.

Det är barnen och personalen som tidigare gick på Djupedals förskola som nu flyttat in i de helt nybyggda faciliteterna. Just nu är det 85 barn mellan ett och fem år. Tallmossens förskola byggdes framför ögonen på Djupedals förskola, något som utnyttjats av både barn och personal.

– Jag är otroligt stolt över personalen. Bygget av det nya blev väldigt konkret för barnen, som även tog första spadtaget. Något som de sedan kunnat följa på nära håll, säger Karin Bomb.

Förskolechefen är väldigt nöjd med lokalerna och utformningen som hon tycker är fantastisk. Som ansvarig för den pedagogiska verksamheten kan Karin Bomb inte önska mer.

– Vi har gemensamma ytor samtidigt som vi har möjlighet att göra mindre sammanhang för barnen. Både ettåringar och femåringar kan mötas i verksamheten, säger hon.

Tallmossens förskola består av sex så kallade hemvister där varje hemvist har en lärmiljö som är anpassad utifrån barnens behov och utvecklingsnivå. De har även ”Gläntan” som är en gemensam inomhusmiljö för gemensam lek och måltider. Det egna köket blir en naturlig del för barnen och deras lärande.

Inför framtida inflyttning och nybyggnation i Öjersjö så behövs det nya förskoleplatser. Hossaberget är ett exempel på detta.

– Just nu har vi en överkapacitet i Öjersjö, men det behövs snart då folk börjar flytta in i de nybyggda områdena, säger Karin Bomb.

Under det nystartade läsåret kommer Tallmossens förskola att fokusera på barnens språkinlärning. Karin Bomb berättat att om de gynnar barnens språkinlärning gynnar det all inlärning och social utveckling.

– Och det skapar möjligheter för varje enskilt barn att må bra och få en trygg start i livet, säger hon.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det