Svar angående hemtjänsten

Debatt

Svar till ”Hemtjänsten i Partille” PT 24/8.

Partille kommun arbetar på olika sätt för att öka tryggheten för våra invånare, att minska risken för brott är en oerhört viktig del, där vi måste arbeta tillsammans med polis och andra aktörer. Medborgarlöftet är ett steg. Gammal som ung ska kunna känna sig trygg i Partille, både hemma och i det offentliga rummet.

Men trygghet är inte bara frånvaron av brottslighet, speciellt inte för äldre. Vi har ett förebyggande arbete för att förhindra olyckor hos äldre, bland annat erbjuds förebyggande hembesök till de som fyller 80 år och vi har fixartjänst för att få hjälp med praktiska sysslor, som kan innebära ökad olycksrisk.

Hemtjänsten gör goda insatser för att i vardagen ge omsorg och vård till medborgare som behöver det. Det innebär inte att allt är bra, vi måste ständigt arbeta med förbättringar, exempelvis pågår ett arbete nu för att öka kontinuitet och trygghet.  I de nationella undersökningar som görs så uppgav förra året 82 % av de som har hjälp av hemtjänsten i Partille att det var tryggt att bo hemma med stöd av hemtjänst, men vi är inte nöjda där, vi ser att andra kommuner når högre och det ska vi också. Alla kan och vill inte bo kvar hemma och därför har vi de senaste 10 åren utökat antalet äldreboendeplatser och antalet trygghetsboenden, för att man ska kunna åldras tryggt i Partille.

Jonas Mårdbrink (M)
Ordförande vård och omsorgsnämnden

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det