Karin Matilda Vasen.
Foto: Per Anger
Karin Matilda Vasen. Foto: Per Anger

Sommaren är underbar, lärorik och obekväm!

KRÖNIKASommaren är underbar, lärorik och obekväm!

Det är härligt att kunna lufta skinnet och samla vitaminer från sol och bär. Men försök stoppa in degen från gör-det-själv pizza kitet tillbaka i röret den kommer i, efter den fjädrat ur en gång, så ser ni anledningen till att min bikini blivit ersatt av en rejäl, 50-tals inspirerad, bekväm baddräkt.

Den har burits med glädje och flitighet så ofta vädret givit tillstånd, vilket ju varit lite mer oförutsägbart än vanligt, upplever jag.

Kampen mellan väderapparna har ju varit högoddsare hela tiden och jag har lärt mig vikten av att ha koll på vinden också. Platt mot marken blåser det mycket mindre men tar betydligt mer akrobatik för att ta sig upp igen, så det har varit en avvägning, främst för medbadarnas skull.

En av dessa appar ska tydligen samla prognoser från tre andra och sen försöka sammanställa mesta troliga väder för dagen. För morgondagen är fullständigt oförutsägbar, i motsats till alla bekantas glädje och iver att diskutera det. För ett hett ämne är ju vädret. ”Ska vi sitta inne eller ute? Lite varmare än förra året? Men inte näääära så varmt som två år sen.”

Jag har också lärt mig att stolsdynor inte är så dumt ändå. Hittills har jag tyckt att det är lite panchis-varning på dynor och att jag minsann klarar att sitta fint utan dem, men efter en middag iklädd kort sommarklänning sittandes på konstrottingstolarna vid den hyrda campingstugan fick mig på andra tankar.

Jag liksom satt fast med lårskinnet i sitsen och efter en smärtsamt lyft blottades komplext mönster, inte helt olikt kassler, på baksidan benen.

Jag får väl justera ”panchis” till ”medelålders”.

Jag lärde mig även att min make också blivit medelålders! Han har avslöjat sin senaste nöjd-med-mig-själv-mys grejjen; Ladda kaffebryggaren på kvällen så det bara är att trycka på knappen på morgonen. Det är livsnjutande det. Älskart!

En gammal lärdom är att piff och pynt-frekvensen faller dramatiskt på sommaren och håret, som gått från en ung Dolly P till en äldre Janis J i solens strålar, nu ligger som en svintogloria runt skallen.

Tack vare bad och solglasögon så har sminket tagit paus, så nu vid inskolningen till vardagen då jag målar fladdrarna med lite mascara, glider ansiktet snabbt från Mondrian till Monet. Måste lära om mig att inte gnugga!

Så nu är det dags för svinto-pandan att lära sig ännu mer om vardagens mysterier och utmaningar.

Vad har du lärt dig i sommar?

  • Karin Matilda Vasen
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook