Arkivbild: Jonna Andersson
Avstängningen på Paradisvägen kan snart vara ett minne blott.

Paradisvägen avstängd av säkerhetskäl

Partille

I slutet av förra veckan stängdes Paradisvägen tillfälligt av för bilar på grund av bristande stabilitet. Trafiken dirigerades om under fredagen och leds nu via Gavelåsvägen till Paradiset.

Efter ett påpekande av allmänheten vid ett samrådsmöte om ett planförslag över nya bostäder i Paradiset genomför kommunen en fördjupad geoteknisk undersökning av Paradisvägen. I samband med den upptäckte man att en del av vägen är instabil.

Det är den brantaste delen av vägen som visat sig vara instabil. Av säkerhetsskäl stängs därför sträckan längs med Eckens damm av för biltrafik. Det är dock möjligt att ta sig fram till fots eller med cykel. Kommunen har även valt att stänga av gångvägen nedanför Paradisvägen, den så kallade Kärleksstigen som löper utmed Eckens damm.

Det är i nuläget oklart hur länge vägen kommer att vara avstängd. Kommunen tittar på lämpliga lösningar för att långsiktigt kunna åtgärda Paradisvägens stabilitet. Under tiden får boende i Paradiset ta den alternativa vägen via Gavelåsvägen. Omledningsskyltar är på plats och visar vägen förbi avstängningen på Paradisvägen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det