• Bild: Riksbyggen
    SEDAN. Så här ska det se ut när det är färdigt.

Nya Kyrktorget växer fram

Partille

”Pizzahuset” är borta och nu börjar förvandlingen av torget på riktigt. Under augusti månad förväntas Riksbyggen ta det första spadtaget för sitt flervåningshus, som ska bli ett nytt landmärke för Partille.

Som ett led i att förbereda marken vid torget för det nya bostadshuset har man under sommaren rivit det så kallade Pizzahuset. Snart påbörjas bygget av Brf Kronhöjden, ett eget kvarter i anslutning till Kyrktorget med lokaler för handel och restauranger i en utomhusgalleria i markplan. Huset som planeras bli upp emot tolv våningar högt ska förutom en galleria rymma 74 bostadsrätter i storlekarna ett till fyra rum.

– Riksbyggen vill vara med och driva utvecklingen av Partille till att ta klivet från att vara en förort till att bli en attraktiv och mer hållbar förstad till Göteborg. Läget för Brf Kronhöjden är bästa tänkbara i Partille centrum strax intill köpcentrumet Allum, säger Fredrik Ståhlberg, projektledare på Riksbyggen.

Riksbyggen har tecknat ett entreprenadavtal med Wästbygg och försäljningen av bostäderna startar i slutet av augusti. Inflyttningen är preliminärt beräknad till slutet av 2019.

Det är inte bara på torget som det rivs och byggs just nu. För att skapa ett attraktivare och tillgängligare stadsrum låter man just nu Gamla Kronvägen få en så kallad shared-space-utformning utmed Kyrktorget, där övergången mellan torg och väg blir mindre framträdande. Åtorget genomgår också en upprustning för att integreras i den nya samlade torgytan och för att gång- och cykelstråket mellan Partille station och Kyrktorget skall bli tydligare markerat.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det