• Bild: HENRIK KJELLBERG
    Nöjd. Susanne Krook, gymnasiets rektor är nöjd med att antalet antagna ökar.
  • Bild: BJÖRN DINAU
    MINSKAT ANTAL. Till höstens fem program har Partille gymnasium fått 78 nya elever jämfört med förra årets 97, en minskning med cirka 20 procent.

Fler söker sig till Partille gymnasium

Partille kommunHöstens gymnasieantagning är klar. Antalet elever fortsätter att öka och på Partille gymnasium är man väldigt nöjd med slutantagningen.
– Vi har vänt trenden och det är vi jätteglada för, säger rektorn Susanne Krook.

I slutet av juni presenterades slutantagningen till gymnasieskolan inom Göteborgsregionen. Antalet elever fortsätter att öka på Partille gymnasium även i år.

– Det är jätteroligt att se att fler elever väljer Partille gymnasium. Vi har i nuläget 106 antagna elever, samma siffra förra året var 83, så det känns jättebra, säger Susanne Krook.

Samhällsvetenskapliga programmet står för den största ökningen. Redan vid preliminärantagningen såg man att det kunde bli aktuellt att starta en andra klass till hösten.

– Det har vi nu gjort, berättar Susanne Krook.

Praktiska programmen

Även om samhällsvetenskapliga programmet har den största ökningen är det kanske ökningen på de praktiska programmen som är mest glädjande.

– Vi har fyllt byggprogrammet men antalet elever ökar även på el och fordon. Det känns extra kul att de går bra på de praktiska programmen eftersom det varit tufft att fylla platserna där och man därför gjort en nationell satsning på de utbildningarna, säger Susanne Krook.

Årets ökning av elever är högre än man prognostiserat och det innan reservantagningen som Susanne Krook tror kommer tillföra ytterligare elever till skolan.

– Det brukar vara en viss rörelse fram till 15 september. Vi är väldigt nöjda med siffrorna och det är kul att se att vi får tillbaka våra elever.

Även om Partille gymnasium ökar antalet elever är det fortfarande få elever i Partille som väljer sin hemkommun. Enligt statistik från Göteborgsregionens kommunalförbund har endast nio procent av alla elever i kommunen som till hösten blivit antagna till ett gymnasium i Göteborgsregionen valt Partille.

48 procent har valt en annan kommun och 43 procent har valt en fristående skola.

– Här ser vi att vissa program är mer attraktiva än andra. Till exempel lockar byggprogrammet många av våra egna elever medan andra utbildningar inte är lika populära. Det är något vi får jobba med framöver, säger Susanne Krook.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook