• Bild: LEIF LUNDVALL
    Jubel efter vinstmatchen mot Vinberg. Alexander Wiksten, Adam Stefansson, Gustav Ludwigson och Wilmer Melander.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    Målskyttet har lossnat för Gustav Ludwigson. Mål både mot Eskilsminne och Vinberg.

Cupäventyret slutade snabbt

Fotboll

Sävedalens IF hade efter vinsten i Östra cupen i våras kvalificerat sig till spel i Svenska cupen. Cupäventyret tog slut redan efter första matchen där det blev förlust mot seriekonkurrenten Tvååker med 1–2 efter ett snöpligt slut.

Sävedalen gjorde som helhet en bra match och kvitterade Tvååkers ledning en bit in i andra halvlek. I det läget såg allt positivt ut inför en väntande förlängning men ett slumpmål gav segern till motståndarna i sista spelminuten. Vid vinst hade Sävedalen lottats mot ett allsvenskt eller ett superettanlag men nu uteblir alltså denna fotbollsfest.

Går desto bättre

Seriespelet i division 2 har redan hunnit börja efter sommaren för Sävedalens del och där går det desto bättre. Efter en stark insats mot topplaget Eskilsminne och ett oavgjort resultat väntade seriefemman Vinbergs IF på Vallhamra IP i lördags.

Hemmalaget gjorde en helgjuten insats och vann med 3-0, vilket sett till spel och målchanser var något i överkant. Wilmer Melander gav Sävedalen ledningen på straff efter det att Gustav Ludwigson rivits ner i straffområdet. Gustav ökade sedan på egen hand på ledningen innan Alexander Wiksten fastställde resultatet med ett sent mål på övertid.

Sävedalen ligger nu tvåa i tabellen och stor del i denna placering har ett bra försvar med målvakten Richard Jansson i spetsen. Sävedalen har bara släppt in två mål på de fem senaste matcherna, trots skador på nyckelspelare.

På lördag väntar småländska Assyriska Turabdin i höstens första bortamatch. Och efter hand drar också seriematcherna igång efter sommaren för kommunens övriga lag.

  • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det