Klart med PT:s rekonstruktion

Partille kommunNu är det i princip klart att PT:s rekonstruktion kan avslutas. På måndagen beslutade tingsrätten att fastställa ackordet.

På måndagseftermiddagen hölls borgenärssammanträde i Alingsås tingsrätt för AB William Michelsens boktryckeri, det bolag som ger ut Partille Tidning.

Bolaget har sedan juni förra året varit under rekonstruktion, men har nu kommit överens med sina fordringsägare.

Vid tingsrättsförhandlingen stod det klart att en överväldigande majoritet av fordringsägarna, motsvarande 97 procent av den totala skulden, säger ja till ackordet.

För bolagets vd William Michelsen är beskedet glädjande.

– Det är skönt att det är över. Nu kan vi och våra anställda koncentrera oss på verksamheten. Jag vill ge en eloge till de anställda som ställt upp under dessa svåra tider och gjort ett fantastiskt jobb, säger han och riktar även ett stort tack till advokaterna Johan Sölveland, Glimstedts och Lennart Larsson, Wåhlins advokatbyrå.

Lättad

Även Stefan Samuelsson, ordförande för journalistklubben vid företaget, är lättad över beskedet.

– Det är skönt och bra att vi äntligen har kommit så här långt. Det har tagit lite för lång tid, även om det kanske var nödvändigt. Men det är tråkigt att vi har tappat en del kompetens i företaget under den här långa processen och den osäkra tiden, säger han.

– Från journalistklubbens sida kommer vi att sätta oss med företagsledningen i augusti och försöka komma framåt, avslutar han.

Ackordet som nu har antagits innebär full betalning för fordringar upp till 5 000 kronor och 25 procent på det överskjutande beloppet. Totalt är det cirka 9,1 miljoner kronor som omfattas av ackordet.

Rekonstruktionen avslutas

Bolaget befinner sig formellt fortfarande i rekonstruktion, och det krävs ett beslut från tingsrätten för att avsluta rekonstruktionen.

Det beslut som tingsrätten fattade idag måndag kan överklagas fram till den 7 augusti.

– Så fort beslutet har vunnit laga kraft kommer rekonstruktionen att avslutas, säger rekonstruktören, advokat Johan Sölveland.

Senast tre månader efter att beslutet om ackord vunnit laga kraft kommer betalning av ackordslikviden att ske.

Förutom Partille Tidning ger företaget ut Alingsås Tidning, Lerums Tidning och Härryda-Posten samt har civiltryckeriet WM Tryck i Alingsås.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook