Karin Matilda Vasen. Foto: Per Anger

Tryckt stämning på spårvagnen

KRÖNIKA

Jag påverkar och tänker på miljön. Jag vistats i många miljöer och har barn i miljö även om de inte verkar medvetna om den miljö de påverkar, till exempel ljudmiljön. De kan vara fasligt ljudliga och särskilt i miljöer de är ovana med, till exempel på spårvagnen.
Spårvagnsmiljö vs barnen, 1-0, på grund av tryckt stämning.

Även jag är visst lite ovan på spårvagnen och vinglade till, rätt rejält, i en oväntad rivstart av kollektivtrafikens stelbenta snigel. Det resulterade i en liten sväng runt stolpen jag höll i, som jag inte fick stopp på förrän G-kraften tryckt upp lökarna i ansiktet på en miljövänlig tonåring som satt och dagdrömde om nåt heeeelt annat än mina balobas.
Tryckt stämningmiljö vs Karin, 280-0.

Alldeles innan min pole-dance hade jag känt mig käck och ungdomlig i mina platta, vita Converse på ett sätt som bara vi, nu medelåldersgenerationen, kan.  Och ja. Jag fick en rysning och en lätt hulkning samtidigt som ordet ”ungdomlig” tänktes då jag redan där kände att jag var fel. Men, 40-åringar i platta skor så skenbenen värker hör sommaren till, lika väl som glass, bad, krabbfiske, bajsande måsar och lårskav. Men nu är jag alltså helt med på att jag kommer bli en pinsam mamma, när barnen blir äldre. Skönt att ha det klart, så kan jag sluta försöka vara cool.
Modemiljö vs Converse, 0-1. Rösta alltid på tygskon.

Miljömedvetenheten gör mig till en flitig återanvändare av mina och andras prylar, det vill säga loppis och andra andrahandsmarknader besöks flitigt.
Utemiljö vs nytillverkning, 1-0.

Till sonens födelsedag fyndades ett efterlängtat trumset! Ganska ogenomtänkt beslut från min sida, men jag vill främja allt skapande i familjen och särskilt sånt som jag själv tycker är kul. Så nu är även ljudmiljön påverkad rejält hemma hos oss, men kanske mest av mig då jag anser mig själv ha lite känsla för takt. Men rackarns vad svårt det är! Med Youtube-kursen, steg 1, på mobilen försökte jag få in den första basrytmen med både armar och ben inblandade samtidigt som frustrationen växte.

Små spastiska ryck med hela kroppen när fötter och händer växelvis ska träffa rätt trumma och cymbal är ingen skön syn eller ljudupplevelse. Men så visade Youtube-läraren sticket och jag satte den direkt! Krampaktigt kämpar jag vidare en stund med grundrytmen då jag sedan skänker grannarna en tanke och river av sticket igen, för att de ska bli lite impade. Exakt när sista pinnen satt sitt slag på stora trumman, så viker sig det bakre av de tre benen på pallen och jag rasar bakåt, rätt ner i legobygget, och trumpinnarna flyger över rummet. Jag drabbas av skratt-attack och blir kvar i en glad hög på golvet tills sonen kommer in och undrar vad jag gör.
Ljudmiljö vs Karin 0-1, för sticket satt.

  • Karin Matilda Vasen
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det