Arkivbild: Björn Alm
Hollywood. Sävedalsföretaget Waterproofs dräkter används i den nya storfilmen Transformers: the last knight.
Det är inte dräkterna på bilden som figurerar i filmen.
Arkivbild: Björn Alm
Hollywood. Sävedalsföretaget Waterproofs dräkter används i den nya storfilmen Transformers: the last knight. Det är inte dräkterna på bilden som figurerar i filmen.

Sävedalsföretag i nya Transformersfilmen

SävedalenSävedalsföretaget Waterproofs våtdräkter används i den nya Transformersfilmen, som har premiär i helgen.

I helgen är det premiär för Transformers: the last knight, som är den femte delen i filmserien om de väldiga robotarna i Autobots och Decepticons.

Filmen är regisserad av Michael Bay, som förutom de fyra tidigare Transformersfilmerna bland annat ligger bakom storfilmer som Armageddon och Pearl Harbor. I rollerna i den senaste filmen ses stjärnor som Mark Wahlberg och Anthony Hopkins.

Men även Sävedalsföretaget Waterproof, som tillverkar dykdräkter, finns med på ett hörn i Hollywoodfilmen. Företaget har nämligen levererat 25 specialanpassade dräkter av sin modell W4 till filminspelningen.

I april 2016 kom det ett mejl från andra sidan Atlanten.

– Vår designchef blev kontaktad av Paramount pictures som hade surfat runt och kollat på våtdräkter. De fastnade för en av våra mer tekniska dräkter som de ville ha med en variant av i filmen, säger Veronica Jonsson, designtekniker på Waterproof.

Kamouflage

Waterproof nappade på idén, och efter en månads intensivt arbete kunde de leverera de 25 dräkterna, gjorda i svart neopren med kamouflagemöster på axlarna.

Företagets dräkter har tidigare synts i ett flertal natur- och dykfilmer, men nu blir det alltså premiär i en Hollywoodfilm.

– Vi gör högkvalitativa dräkter till sportdykare, yrkesdykare, militär och poliser i vanliga fall, så vi är vana vid stora uppdrag. Men det här var något spännande och nytt för oss, säger Veronica Jonsson.

För företaget innebär filmen givetvis en bra möjlighet att synas.

– Vi är kända världen över inom dykvärlden men en sån här film ses av många fler. De har velat ha kvar vår print så vår logga syns stort på ena benet på dräkten. Det är kul att synas i ett annat forum än inom dykbranschen.

Filmen har premiär på lördag. På måndag ska personalen på Waterproof gå tillsammans på bio för att spana in hur slutresultatet blev med de Sävedalsdesignade dräkterna i storfilmen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook