Lan i arenaformat

PartilleI augusti intar kommunens största lan-fest Partille arena. Summergate 2017 Extreme är årets höjdpunkt för alla datorspelsfantaster i kommunen.
– I år har vi gått upp en storlek och jag tror det är det största någonsin i Partille, säger Daniel Wirdehäll, ansvarig på Big Network.

Bakom satsningen står den ideella föreningen Big Network, i samarbete med Partille kommun. Big Network har funnits sedan 2003 och intresset har vuxit sig allt starkare sedan starten. Under senare år har föreningen årligen arrangerat lan-partyn på Ungdomens hus men nu tar man alltså arrangemanget till nästa nivå och flyttar in i Partille arena.

– Det känns helt fantastiskt. Partille kommun har varit grymma och gjort en rejäl satsning på ungdoms-
kultur. Att få möjlighet att göra det här i arenan känns såklart jättekul, säger Daniel Wirdehäll.

Mer än bara datorspel

Summergate 2017 riktar sig till ungdomar mellan 13-25 år och Daniel är noga med att poängtera att alla är välkomna till eventet.

– Det finns kanske en förutfattad mening om att det bara är en viss grupp av ungdomar som tycker det här är kul. Men vi ser till exempel att antalet tjejer ökar för varje år. Det är ett bra tillfälle att lära känna nya människor och vi välkomnar verkligen alla.

Han berättar att Summergate är mycket mer än bara datorspelande dygnet runt.

– Man kan säga att vi har tre fokusområden. E-sport, kreativitet och runt omkring-aktiviteter, säger Daniel.

För den som brinner för just e-sport arrangeras turneringar i Overwatch, CS:GO och Hearthstone med sammanlagt 15 000 kronor i prispotten.

Tävlingar blir det även inom området kreativitet eller digitalt skapande.

– Vi delar upp det i fyra kategorier musik, bild, programmering och film, säger Daniel Wirdehäll.

För den som vill ta en paus från spelandet kommer det kontinuerligt att arrangeras en rad olika aktiviteter under hela evenemanget.

– Det blir olika tävlingar och aktiviteter på scenen en gång i timmen nästan hela tiden. Det blir allt från skattjakt till fåniga ätartävlingar. Syftet är att det ska vara underhållande och involverande, det ska vara roligt för deltagarna, åskådare och arrangörer, säger Daniel.

– En bieffekt blir att man lär känna andra med samma intressen som en själv.

Gratis för yngre

Evenemanget pågår mellan den 4 och 6 augusti. För den som vill stanna på arenan under hela arrangemanget kommer det att finns möjlighet att sova i sovsal.

– Många åker hem och sover en stund men har man lång resväg eller om man bara inte vill lämna arenan finns det en sovsal, säger Daniel.

Lan-partyt har plats för 320 deltagare. Biljetterna är släppta och kostar 150 kronor men ungdomar i Partille under 15 år har chans att få en plats gratis.

– Vi vill att alla ska ha möjlighet att delta och tack vare att evenemanget arrangeras i samarbete med Partille kommun har vi möjlighet att erbjuda gratis biljetter till de yngre. Om man är 15 år eller yngre kan man vända sig till en fritidsgård och få en biljett därigenom, förklarar Daniel Wirdehäll.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook