Bild: PRIVAT
Nyvald. Katarina Lindström är ny ordförande i Vänsterpartiet Partille.
Bild: PRIVAT
Nyvald. Katarina Lindström är ny ordförande i Vänsterpartiet Partille.

Hallå där Katarina Lindström

Partille… som i slutet av maj valdes till ny ordförande för Vänsterpartiet i Partille. Hon tar över efter Linda Jansson som suttit på posten i drygt ett år.

Hur känns det?

– Det är ett hedersuppdrag och jag känner mig stolt över att ha blivit vald. Det är också mycket att stå i så här ett år innan valet.

Vem är du?

– Jag har både varit kassör och sekreterare i Vänsterpartiet och varit medlem sedan 2012. Jag sitter också i kommunfullmäktige och i bygg- och miljönämnden. Till vardags arbetar jag som biomedicinsk analytiker på Sahlgrenska, jag är sektionsledare för den avdelning som heter virusdetektion.

Varför tror du de valt dig?

– Jag tror de ser mig som en strukturerad och handlingskraftig person, så skulle jag nog beskriva mig.

Hur kan Vänsterpartiet märkas i en kommun där Moderaterna är så dominanta?

– Vi försöker vara ganska flitiga med insändare i Partille Tidning samtidigt som vi lagt en del motioner och försöker debattera i kommunfullmäktige. Vi har också lagt en egen budget där vi satsar mer på välfärden.

Vilka blir partiets viktigaste frågor framöver?

– Vård- och omsorgsförvaltningen samt och utbildningsförvaltningen är i dag underfinansierade och här tycker vi det är nödvändigt med mer resurser. Vi vill göra ett försök med sex timmars arbetsdag i förskolan och förbättra omhändertagandet av ensamkommande flyktingbarn. Miljöfrågor är också viktiga och vi vill till exempel bevara Finngösaravinen och Bokedalen från exploatering.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook