Glädjande besked för PT

partilleRekonstruktionen av företaget som ger ut Partille Tidning och tre systertidningar är nu inne i slutfasen.
Alingsås tingsrätt har beslutat om ackordsförhandling. Ett sammanträde med fordringsägarna hålls den 17 juli.

I dag, 22 juni, är det exakt ett år sedan rekonstruktionen av AB William Michelsens boktryckeri inleddes. Företaget hade då skulder på cirka tolv miljoner kronor.

Rekonstruktionen har sedan förlängts tre gånger, med tre månader i taget. Förhandlingar har bland annat förts med tidningskoncernen Stampen, huvudägare i tryckeriet V-tab och distributionsbolaget VTD, de bolag som har de största fordringarna på Michelsens boktryckeri.

Häromveckan skickades ett ackordsförslag ut till fordringsägarna, ett förslag som Stampen preliminärt har ställt sig positivt till.

I måndags, den 19 juni, hade rekonstruktören, advokat Johan Sölveland, fått in tillräckligt många positiva svar för att kunna gå vidare och lämna in en begäran till tingsrätten om förhandling om offentligt ackord.

Alingsås tingsrätt beslutade på torsdagen att begäran ska tas upp och att ett borgenärssammanträde ska äga rum måndagen den 17 juli. Då avgörs frågan slutligt.

Företagets vd William Michelsen är förhoppningsfull om att rekonstruktionen nu kan slutföras och att tidningarna och företagets civiltryckeri lever vidare.

– Vi ska klara det här, säger han.

Förutom Partille Tidning ger företaget ut Lerums Tidning, Härryda-Posten och Alingsås Tidning samt har civiltryckeriet WM Tryck i Alingsås.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook