• Stenkullens brasse, Lucas, sprang igenom Partilles försvar och placerade in 2-1 bollen. Bild: Leif Lundvall
  • 16-årige Jakob Hedenquist var en av Partilles bästa spelare i den dramatiska matchen mot Stenkullen. Bild: Leif Lundvall
  • Tekniske Iset Thoma Hajrizaj gjorde ett snyggt mål och oroade Stenkullens försvar mest hela tiden. Bild: Leif Lundvall
  • Johan Nilsson i kamp med Stenkullens tvåmålsskytt Lucas Rodrigues Vaconcelos. Bild: Leif Lundvall

Dramatiska slutminuter när Partille förlorade

FOTBOLL

Det var upprörda känslor i slutet av den jämna division 4-matchen mellan Partille IF och Stenkullen GoIK. Med bara någon minut kvar hade Partille en boll inne som skulle ha räddat en poäng till hemmalaget.

– Jag förstår deras ilska. Jag stod på mållinjen och bollen var nog inne åtminstone en gång, säger Stenkullens anfallare Niklas Drott ärligt.

Stenkullen ledde i det läget inte helt orättvist med 3-2 på Lexby IP och ett decimerat Partille satsade allt framåt och skaffade sig också en frispark i fint läge med minuten kvar. Sargon Gorgius dundrade bollen mot mål och Anders Karlsson i Stenkullens mål fick problem. Under kalabaliken och flipperspelet som följde träffade bollen det lilla hjulet som sitter vid stolproten på alla fotbollsmål och studsade ut.

– Det känns så surt. De flesta hävdar att bollen var inne och vi hade så väl behövt poängen. Det här var vår tredje förlust i rad, säger rutinerade Johan Nilsson i Partille IF.

Sammantaget fick den fåtaliga publiken bevittna en välspelad och trevlig match även om den stördes av en hel del fula efterslängar. En något varningsglad domare delade ut inte mindre än tolv gula kort.

Det var hemmalaget som började matchen bäst och redan efter tio minuter tog de också ledningen när Stenkullen tvingades till ett självmål.

– Vi visste från förra mötet att de är bollskickliga så vi backade ner till en början. Men vi lyfte upp spelet efter hand och fick även mål på en omställning, säger Niklas Drott.

Det var Stenkullens nye brasse, Lucas Rodrigues Vasconcelos som kom fri från mittplanen och snyggt placerade in bollen vid Nicklas Gustafssons vänstra stolpe. Lucas gjorde även 2-1 till bortalaget när han på en hörna fick stå lika omarkerad som en lyktstolpe på ett elljusspår i november och enkelt nicka in bollen.

– Vi spelade precis som vi planerat på träningen och det var roligt att göra mål, säger Lucas som kärleken förde till Sverige för fem månader sedan och som tidigare spelat division 3-fotboll med Barcelona.

Innan halvleken var slut kunde Partille kvittera genom ett mycket vackert mål av tekniske och duktige Iset Thoma Hajrizaj som skruvade in bollen från kanten.

I andra halvlek var Stenkullen det något starkare laget och med en kvart kvar åkte Partilles mittback Niclas Bjärnlind ut efter sin andra varning och Niklas Drott kunde säkert sätta den efterföljande straffen.

– Jag var faktiskt nervös eftersom en av de yngre Partillespelarna var framme och försökte psyka mig, säger Niklas Drott.

Partille satsade i detta underläge naturligtvis allt framåt och så kom det dramatiska slutet där hemmaspelarna kände sig stulna på en poäng. I sista sekunden ströddes också ytterligare salt i såren när Stenkullen genom Jesper Arkelsjö Svensson behändigt kunde kontra in ytterligare ett mål och fastställa slutresultatet till 2-4.

En av Partilles bästa spelare både i defensiven och offensiven var 16-årige Jakob Hedenquist.

– Jag tycker vi gjorde en okey första halvlek. Målen vi släppte in var riktigt onödiga struntmål. I andra började vi tveksamt och så kom det röda kortet som naturligtvis påverkade matchen, säger Jakob som liksom övriga hemmaspelare var upprörd över att domaren inte såg att bollen var inne på slutet.

Jakob har i alla fall kunnat glädja sig åt storebror Eriks framgångar som mittback i Utsiktens BK. Han spelade nyligen sin första hela match när Torslanda IK besegrades i Svenska Cupen.

  • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det