• Bild: LEIF LUNDVALL
    Anfallaren Gustav Ludwigson gav Lindomeförsvaret fullt jobb i derbyt. I bakgrunden syns Rasmus Tengfjord och Fredrik Alnäs.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    Fredrik Alnäs med ett av många inlägg i Sävedalens storvinst mot Lindome GIF.

Storseger i toppmötet

Fotboll

​Sävedalen fortsätter att imponera i division 2-fotbollen och i söndags slogs starka derbykonkurrenten Lindome GIF tillbaka med klara 4–0 på Vallhamra IP.

Matchen fick dock en något underlig karaktär. Efter en strålande inledningskvart av hemmalaget och ett tidigt ledningsmål tog Lindome över och pressade hårt för en kvittering. Sävedalen fick försvara sig och Richard Jansson, som gjorde sin debut i målet, tvingades till ett antal klassräddningar.

Psykologiskt viktigt

I halvlekens sista minut ökade sedan Sävedalen, mycket psykologiskt viktigt, på till 2–0. Även denna gång på ett spektakulärt självmål av Lindome.

– Det målet var väldigt betydelsefullt för oss. Efter vår fina inledning tappade vi lite och det kan man inte göra mot ett så skickligt lag som Lindome. Hade de fått in ett mål då hade det kunnat sluta hur som helst, säger Sävedalens tränare Pierre Krantz.

I andra halvlek fick Sävedalen åter igång sin vägvinnande och passningsskickliga fotboll som bygger mycket på hårt jobb, press på motståndarlaget och snabba återerövringar. Och när Gustav Ludwigson bröt sin måltorka och slog in bollen ur snäv vinkel efter en dryg kvart var segern klar och Lindome tappade ork. Anton Nilsson spädde sedan på med ytterligare ett mål och på slutet hade Sävedalens anfallare målchans i snart sagt varje anfall.

Flera som var duktiga

Mycket bra i hemmalaget var, förutom keepern Richard Jansson, även backlinjen med Jonathan Viker, Faramarz Gosheh och Adam Stefansson. I det offensiva spelet ska Gustav Ludwigson och Jesper Andersson ha extra beröm.

Sävedalen, som ligger tvåa i serien, har under sitt andra år i division 2 satt sig i respekt bland de andra mer etablerade lagen och slagit alla de förhandstippade konkurrenterna. Leder gör Tvååkers IF, som också är laget som Sävedalen lottats mot i Svenska Cupen. Den matchen kommer att spelas den 26 juli på Vallhamra.

  • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det