• Bild: LEIF LUNDVALL
    Jamina Roberts, Elin Enhörning, Ida Odén och Elin Hallagård diskuterar taktik inför andra halvlek.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    Loui Sand var som vanligt populär hos supportrarna efter matchen och det var många som ville ta selfies eller låta sig fotograferas. Här med 11-åriga Astrid Frisell från Önnered.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    Johanna Bundsen gjorde en mäktig insats mot Skuru i det som kan ha varit sin sista match i Partille Arena på ett tag. Här får hon hjälp av försvarsjättarna Thess Krönell och Elin Hallagård.

Skuru chanslösa mot Sävehof

HandbollJohanna Bundsen var som en levande vägg när Sävehof vann med förkrossande 28-12 mot Skuru i semifinalseriens tredje match.
– Johanna är sjukt bra. Ibland undrar man vilken planet hon kommer från, säger mittsexan Thess Krönell.

Sävehof rivstartade matchen och gick direkt upp i en 6–0-ledning och när första halvlek var över stod det 13–4. Bundsen hade då tagit makalösa 75 procent av Skurus skott.

– Vi var så besvikna på oss själva efter förra matchen som vi förlorade. Jag hatar att förlora och i dag var det inget annat än vinst som gällde, säger publikfavoriten Loui Sand.

Sävehof fortsatte att dominera även i andra halvlek. Johanna Bundsen var i det närmaste omutlig samtidigt som uteförsvaret var ramstarkt och anfallarna levererade. På näthinnan finns fortfarande ett knorrmål som artisten Loui Sand gjorde i full fart ur liten vänstervinkel.

– Jag känner att jag är tillbaka för fullt nu efter min skada och kan leverera igen. Det har varit kämpigt både fysiskt och psykiskt, säger Loui Sand som åker ner till Brest i mitten av juli för att ansluta till sitt nya lag.

Igår kväll, efter den här tidningens pressläggning, spelades fjärde matchen mot stockholmska Skuru. En seger där för favoriterna Sävehof och finalplatsen i Malmö den 27 maj är säkrad.

– Jag tror att vi vinner men bara för att vi vann stort i dag ska vi inte tro att det är lätt. Vi måste göra vårt jobb hela tiden och nu har de hemmaplan där de har gott självförtroende, säger Piteåtjejen Thess Krönell som var tillbaka efter en lindrigare hjärnskakning.

En av matchens bästa spelare var som vanligt proffsaktuella Jamina Roberts, som liksom Johanna Bundsen, Elin Enhörning och Loui Sand kan ha gjort sin sista match i Partille arena på ett tag.

  • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook