IKS-AHK_170517

Sävehof utslagna av AHK

HANDBOLLUnder onsdagskvällen var Sävehof tvungna att vinna för att få till en femte och avgörande semifinalmatch, men det gick inte. Alingsås avgjorde redan i första halvlek och Sävehof förlorade med 27-33.

Alingsås tog nämligen hand om taktpinnen direkt i Partille Arena. Även om Sävehof var med skapligt resultatmässigt till en början var det gästerna som styrde och ställde.

Efter att Andreas Flodman gjort 3–5 bytte Sävehof målvakt, ut med Per Sandström och in med Anton Hagvall. Det bytet hjälpte dock föga. Efter Sävehof-reducering 4–5 var det Alingsås för hela slanten. Frustrerade hemmatränaren Robert Wedberg försökte väcka sitt lag med en timeout vid ställningen 4–7 och matchklockan på 13.22, men den gav ingen effekt. Åtminstone inte för Sävehof.

Alingsås ökade på sin ledning två gånger om innan hemmalaget lyckades hitta nätet igen. Ett rörligt AHK-försvar, uppbackat av en het Rickard Frisk mellan stolparna, såg till att Sävehof hade stora problem i offensiven.

Olle Forsell Schefverts reducering, 6-11, gav åtminstone lite energi till de svartgula hemmalirarna.
Men det var bara en tillfällig boost. 6–11 blev 7–14 och hemmaspelarna hängde med sina huvuden.
Inte ens en andra timeout från Robert Wedberg kunde vända på steken för hemmalaget mot ett AHK som fick träff på precis allt.

8–15 var ställningen i paus efter att Victor Fridén gjort halvlekens sista mål. Noterbart är att Sävehofs första målvaktsräddning kom efter drygt 23 minuter. Då är det svårt att ge AHK en match.

Sävehof fick den start man behövde på andra halvlek när först Gzim Salihi och sedan Johan Fagerlund reducerade till 9-15 respektive 10-15. Alingsås replik var dock obarmhärtig. Andreas Flodman och Jesper Konradsson (från linjen i spel sex mot fem) återställde ordningen. Av bara farten satte Magnus Persson dit 10–18 och då stod matchklockan på 4.45.  Lite signifikativt för matchen som sådan var när AHK-kaptenen Max Darj kastade sig fram på Magnus Perssons skott-retur och boxade in 12–19.

Robert Wedberg gjorde ett sista försök att greppa det sista halmstrået efter 15.41 när han kastade in time out-kortet.
Problemet var bara att det stod 16–25 på resultattavlan.

Ackompanjerade av en högljudd bortaklack kunde Alingsås defilera mot segern och fjärde raka SM-finalen. För Sävehofs herrar blev det för andra året i rad stopp i semifinal.

Christian Stål

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook