• Bild: LEIF LUNDVALL
    Sävedalens Vendela Lidén jublar tillsammans med målskytten Nathalie Larsson när Mölnlycke IF slogs tillbaka med 4-2.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    Rasmus Tengfjord kramas om efter sitt viktiga mål mot Tvååker.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    Anton Nilsson och Felix Jigliden Larsson i matchen mot Tvååker.

Sävedalen vann seriefinalerna

FotbollDet går bra för Sävedalens IF just nu. Både damerna och herrarna leder sina respektive serier. Damerna vann med 4–2 mot Mölnlycke och herrarna besegrade serieledarna Tvååkers IF med 3–2 på hemmaplan.

Sävedalens damer spelade tidig seriefinal och vann med 4–2 mot dittills obesegrade Mölnlycke IF. Det var årets bästa match och bra spel från båda lagen. Två av Sävedalens mål gjordes av Saga Willén och övriga av Nathalie Larsson och 13-åriga talangen Johanna Svedberg.

I sjätte omgången av division 2 var det dags för en tidig seriefinal för herrarna. Ledande Tvååkers IF gästade Vallhamra IP och mötte ett supertaggat Sävedalen som efter säsongens bästa spel kunde vinna med 3–2.

Sävedalen tog ledningen genom Wilmer Melander men Tvååker, som spelade i division 1 förra året, vände till 2–1 innan Sävedalen genom Rasmus Tengfjord och Anton Nilsson åter kunde vända till en rättvis seger.

Matchen var extra intressant eftersom lagen snart kommer att mötas i Svenska cupens första omgång.

Formstarka Partille IF, som nu ligger trea i division 4-tabellen vann en svår bortamatch mot starka SKIF Semberija med 3–0. Vane målskytten Sargon Gorgius gjorde ledningsmålet och Tobias Lundström och Jonathan Svedberg fyllde på med var sitt mål.

Kommunens båda division 5-lag har det oväntat tufft så här i inledningen av seriespelet och ligger parkerade på de två sista platserna. Öjersjö förlorade stort med 0–4 borta mot grannen Utbynäs och Björndammen gick på en mina mot serieledande United Africa med 1–5. Detta trots att Christer Petersson gav laget ledningen redan i andra minuten.

  • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook