• Bild: LEIF LUNDVALL
    46-årige Ville Viljanen, som spelat många matcher med Häcken, V Frölunda, Port Vale och Gais, startade och spelade hela matchen för Jonsered mot Floda. Ett fysiskt fenomen som fortfarande är en duktig targetplayer.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    Det mycket rutinerade nyförvärvet Björn Anklev gjorde Jonsereds mål i matchen borta mot Floda BoIF.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    17-årige John M. Larsson var en av planens bästa spelare när Jonsered spelade oavgjort mot Floda BoIF.

Poängtapp för Jonsered

FotbollJonsered, som är en av seriefavoriterna, tappar på topplagen i division 4. I fredags blev det bara 1–1 borta mot tiondeplacerade Floda BoIF.

– Det är helt klart två förlorade poäng för oss. Vi har en man mer i trettio minuter men klarar ändå inte av att vinna, säger en besviken Daniel ”Danis” Karlsson som är ny för året som tränare för Jonsered.

Floda startade bäst hemma på Flodala IP och hade ett par farliga hörnor i matchinledningen som mycket väl hade kunnat resultera. Jonsered, som matchen igenom spelade en rak och enkel fotboll med många långa sparkar från mittbackarna, tog ändå över kommandot efter en stund. Vassaste chansen hade 46-årige Ville Viljanen på nick efter tjugo minuter.

Jämn start

Lagmaskinen Floda skapade ändå väl så många chanser och oftast var det starke anfallaren Per Alexandersson som var framme och oroade.

Även starten av andra halvlek var jämn. Efter tio minuter var det ändå Floda som tog ledningen genom André Chamoun som med kraft och precision slog en frispark direkt i mål bakom en maktlös Marcus Johansson. Kort därefter fick hemmalaget en spelare utvisad efter två snabba varningar och då tog Jonsered helt naturligt över allt mer.

Med en kvart kvar av matchen kom också kvitteringen genom rutinerade Björn Anklev.

– Det var en fin långboll från Ville Viljanen som jag hann först på, säger Björn Anklev.

Matchen avslutades med att starke Peter Nilsson flyttades upp i anfallet och han skapade tryck mot Flodamålet direkt. På ett friläge var det bara yttersta tåspetsen på Flodas målvakt, Filip Sköld, som hindrade Jonsered från tre poäng.

”För uddlösa”

– Det var svårspelat idag. Floda var bra men vi var alldeles för uddlösa framåt och slarvade en hel del. Planen var inte bra men vi ska inte skylla på det utan vi ska absolut kunna skapa mer än vad vi gjorde den här matchen, säger Björn Anklev.

På grund av avstängningar och skador saknade Jonsered flera viktiga spelare den här matchen, till exempel Robin Örtendahl, Mollar Sarkis, Mattias Viggeborn och Alexander Bernhardsson, men kom ändå till start med ett starkt och framför allt ett rutinerat lag. Det är inte många lag i division 4 som har spelare som Björn Anklev, Peter Nilsson och Ville Viljanen som samtliga spelat massvis med matcher på hög Sverigenivå. Trots många bra spelare har Jonsered ännu inte fått spelet att stämma.

I matchen mot Floda var det de yngre i laget som var bäst. Snabbe, men ojämne Tobias Wahlgren bryter mönster och har många spetskvaliteter, 17-årige John M. Larsson tar för sig alltmer på mittfältet och 18-årige Gustaf ”Gurra” Mattsson, som gjorde årets första match från start, var väldigt duktig i försvaret.

Jonsered ligger nu fyra i tabellen, placeringen bakom Partille IF och med sju poäng till toppen. Jonsered möter mittenlaget Nol hemma på lördag.

  • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook