Partilledesigner gör ljusshow i Portugal

PartilleLjusdesignerstudenten Veera Kokko från Partille har bjudits in för att delta vid en stor street art-festival i Portugal. Tillsammans med tre andra studenter från Jönköping University ska hon bjuda på en ljusshow under festivalen genom en tillfällig installation.

– Det här är en jättebra möjlighet att få göra något på riktigt och på djupet, utanför skolan. För mig betyder det jättemycket att få chansen att samla på mig värdefull kunskap och nya erfarenheter, säger Veera Kokko som läser andra året på ljusdesignprogrammet på Jönköping University.

Screen of reality

Tillsammans med tre sistaårselever, Eric Karlsson, Tina Wikström och Viktor Martinsson, blev Veera Kokko utvald av läraren och ljusdesignern Laura Bernadet att få delta i Portugalprojektet.

Den 22 maj går flyget till staden Santa Maria da Feira och gruppen har just nu fullt upp med alla förberedelser. Temat på festivalen är “think about a new world”, man vill få publiken att reflektera över sina ageranden och vilken påverkan de har på världen. Gruppens uppgift är att genom en ljusinstallation belysa och lyfta fram ett torg och en gågata.

– Vi kommer att göra något som vi kallar Screen of reality. På en stor duk kommer vi att livestreama en video från torget. Med hjälp av olika ljuseffekter kommer vi sedan skapa olika uttryck, berättar Veera Kokko.

Intensiva dagar

Gruppen påbörjade projektet i mars. Man samarbetar även med sex portugisiska studenter som man ännu så länge har haft Skypemöten med. Väl på plats blir det några intensiva arbetsdagar för att få installationen på plats innan festivalen drar igång.

– Installationen som är tillfällig går att beskåda under de tre dagar som festivalen pågår, mellan 25 och 27 maj, säger Veera Kokko.

Lights in Alingsås

Ljusdesignereleverna är med på festivalen eftersom skolan samarbetar med det snart 20-åriga ljuseventet Lights in Alingsås. De fick förfrågan om att komma till Portugal när representanter från Santa Maria da Feira besökte ljusshowen i Alingsås.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook