Inga-Lill Bäckman
Bild: BJÖRN DINAU
Inga-Lill Bäckman Bild: BJÖRN DINAU

”Nu är tiden inne för återbetalning”

KRÖNIKANu är det nästan exakt ett år sedan jag skrev min första krönika i Partille Tidning. Då skrev jag om penséer och plogfåror. Penséerna är på gång i år igen, lika välkomna varje år. Plogfårorna är väl också på plats på sina håll.

Det har i stort sett varit ett bra år för mig. Har gjort en hel del saker både utom- och inombords. Har kunnat resa en hel del vilket jag tycker mycket om. Men allra bäst tycker jag om att vara full av idéer och kunna förverkliga en del av dem! Men för att komma fram till det kreativa flödet är det som att jag måste ner i botten. Botten var kanske att ta i. Vad jag menar med det är att det verkar som jag måste känna mig håglös, i total brist på idéer och uttråkad. Därifrån vänder det till att jag åter börjar fundera ut nya saker att arbeta med. Måtte jag aldrig förlora nyfikenheten och viljan att upptäcka nya områden.

Efter att många gånger ha kämpat i motvind är det som att nu är tiden inne för återbetalning. Härligt! Jag tackar, tar emot och njuter. Och vad det föder nya idéer!

Igår kväll ägnade jag mig åt en av mina nyare fritidsaktiviteter. Spinning! Tänk att jag har blivit nästan beroende av en sådan sak som spinning. Att sitta på en cykel inomhus och cykla det allra fortaste jag kan utan att komma ur fläcken. Ganska konstigt!

I normala fall skulle jag aldrig någonsin ta ut mig så till den milda grad. Jag lovar att svetten både skvätter, stänker och rinner ner i ögonen, trots både pannband och frottéhandduk att torka med. Hade det inte varit för att jag sitter på ett spinningpass med andra deltagare runt mig och en instruktör som leder och inspirerar skulle jag gått därifrån långt innan passet var slut. Och trots detta är det inte utan att jag längtar till nästa gång!

Och vad det är bra för mig! Benen blir starka, konditionen blir bättre. Vad mer kan jag önska mig?
Inte minst efter att jag för några år sedan skadade ett knä och under ett par år undvek att gå i trappor så gör jag nu det utan hinder. Det är värt mycket!

  • Inga-Lill Bäckman
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook