Arkivbild: HENRIK KJELLBERG
PÅ G. Sävehofs målvaktsstjärna Johanna Bundsen har hittat storformen och nu är hon uttagen o den trupp som ska spela avgörande kval till VM i Tyskland.

Mycket Sävehof i VM-kvaltruppen

Handboll

Inte mindre än sex spelare från IK Sävehof har blivit uttagna i den svenska trupp som ska spela två avgörande VM-kvalmatcher mot Makedonien.

Förbundskaptenen Henrik Signell, som även tränar Sävehofs damer, presenterade i måndags truppen till VM-kvalmatcherna mot Makedonien i Skopje den 10 juni och i Ystad den 13 juni. Vinnaren är klar för VM i Tyskland i december.

– Vi går in i VM-kvalet som favorit, men också med vetskapen om att det alltid är tufft att spela mot lag från Balkan, särskilt på bortaplan. Vi förväntar oss en tuff match med ett stort publiktryck, men siktar på att vinna och skaffa oss ett så bra utgångsläge som möjligt inför returen i Ystad, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Mittsexan Linn Blohm ska operera höften och saknas i truppen. Ersätter, jämfört med EM-truppen i vintras, gör Ulrika Toft Hansen.

– Tyskland satsar jättehårt för att VM ska bli en riktig handbollsfest med mycket publik och vi vill så klart vara med när mästerskapet ska avgöras, säger Toft Hansen, som bor i tyska Flensburg och spelar i danska Team Esbjerg.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det