Kommunen förstående till kritiken

SävedalenKommunens samhällsbyggnadschef Jörgen Hermansson säger att bostäderna i Sävedalen behövs men är samtidigt förstående till att grannarna kan vara kritiska mot planerna.

Via samråd och dialogmöten har kommunen försökt bemöta den kritik som riktas mot dem. Deras övergripande svar på kritikstormen är, som ofta i den här typen av diskussioner, att behovet är större än den förändring som bygget innebär.

Samhällsbyggnadschefen Jörgen Hermansson är väl medveten om kritiken.

– Jag känner en ödmjukhet inför det så klart. Det är svårt med förtätningsprojekt på sådana här lucktomter. Det är klart att de närboende har synpunkter på det. Därför har vi varit måna om att få till en vettig dialog med de boende.

”Gjort förändringar”

Men de tycker inte att ni lyssnar på dem?

– Det tycker jag inte stämmer riktigt. Vi har gjort en del förändringar i planerna efter deras synpunkter. Sedan har inte planarbetet avbrutits helt som de kanske önskat, ifall de syftar till det när de säger att vi inte lyssnar.

Enligt honom behövs bostäderna för att det råder en allmän bostadsbrist och att politikerna har en vilja att variera boendeformerna i Sävedalen.

Grannarnas huvudsaklig kritik gäller förlusten av grönområden, hur tänker ni där?

– Man måste tänka igenom det noga när det gäller grön-
områden. Vi vet att det här området inte används särskilt mycket av de boende, det är brant och oländigt. Alldeles bredvid ligger ju Bockemossen också.

”Politisk bedömning”

300 namnunderskrifter står emot 40 nya bostäder, hur ser ni på det?

– Det är mycket av en politisk bedömning. Vi på förvaltningen tar fram ett ordentligt beslutsunderlag sen får politikerna väga de olika argumenten mot varandra under beslutsprocessen.

I vintras förlorade kommunen en liknande process gällande byggplaner i Sävedalen, intill Björkekärr och Härlanda. Jörgen Hermansson tror det här blir lika utdraget.

– Jo jag räknar med att det här blir överprövat. Men det är i sin ordning, grannar har sin fulla rätt att överklaga i sådana här ärenden.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook