Bild: BJÖRN DINAU
Bild: BJÖRN DINAU

Höjd hyra för Partillebos hyresgäster

PartilleKommunala Partillebo och Hyresgästföreningen har slutligen kommit överens om nya hyror för 2017 och 2018. Snitthöjningen för de 3 700 hyresgästerna blir 1,2 procent.

Partillebo hade krävt att få höja hyrorna med mellan 0,8 och 2,3 procent från den 1 april i år. Efter förhandlingar hamnar intervallet istället mellan 0 och 2,69 procent. Snitthöjningen blir 1,2 procent.

72 kronor i månaden

Om man har en hyra på 6 000 kronor innebär snitthöjningen en ökning på 72 kronor i månaden.

Årets höjning är en bra bit över förra årets höjning på 0,45 procent. Den nya uppgörelsen gäller dock från 1 juli utan retroaktivitet och den sträcker sig till 1 april 2019. Nästa år kommer alltså ingen ny hyreshöjning att ske.

– Förhandlingarna har förts i en god ton, och vi är glada över att ha kunnat nå en uppgörelse som sträcker sig över två år, på en nivå som är acceptabel, säger Hyresgästföreningens förhandlare Marcus Atterstam.

Ingen höjning nästa år

Även Partillebo tycker att diskussionen varit bra.

– Totalt sett är vi ganska nöjda. Vi har diskuterat den totala kostnadsbilden som alltid, för att hitta rätt nivå på höjningen och satt det i relation till hur kvadratmeterhyran ser ut i dag för dom olika fastigheterna, säger Agneta Marklund, hyreschef på Partillebo och förklarar att man på så sätt också får fram differentieringen mellan de olika områdena.

– Då avtalet sträcker sig till förhandlingarna 2019, så är det viktigt att beakta att vi samtidigt tar en risk med att inte förhandla om hyrorna nästa år, eftersom nästa års kringliggande faktorer i dagsläget för oss är okända.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook