Extra miljoner till socialtjänsten

PartilleKommunstyrelsen har beslutat att tilldela socialtjänsten fyra miljoner kronor ur strukturreserven. Tillskottet ska användas till att utöka personalstyrkan. På så sätt ska fler få hjälp och arbetsmiljön för medarbetarna förbättras.

Politikerna i kommunstyrelsen beslutade vid senaste sammanträdet, den 2 maj, att satsa totalt sju miljoner på att förbättra socialtjänsten i Partille. Förutom att tilldela social- och arbetsförvaltningen fyra miljoner under 2017 beslutade man att tre miljoner kronor reserveras till förvaltningen för 2018.

– Satsningen handlar mycket om att göra Partilles socialtjänst till en mer attraktiv arbetsplats för att underlätta rekryteringar, säger Anna Strand (C), ordförande i social- och arbetsnämnden i Partille kommun.

Bristen på socionomer är stor i hela landet, särskilt inom området barn och unga. Med de extra sju miljonerna hoppas man nu att det ska bli lättare att rekrytera för framtiden. Och processen är redan igång.

– I ett första skede går vi ut och rekryterar sju nya medarbetare, säger Anna Strand.

Verksamheterna inom området barn och unga är de som främst kommer att utökas med fler medarbetare.

– Men satsningen påverkar så klart hela förvaltningen. Genom att utöka personalstyrkan kommer man bättre möta brukarbehovet och avlasta ansträngda verksamheter, säger Anna Strand.

Medel från strukturreserven är en tillfällig ersättning.

– Det är en utgift nu, men om cirka två år räknar vi med att ha hämtat hem denna satsning då kostnaderna blir lägre när vi kan jobba mer förebyggande och undvika en del dyra placeringar, säger Anna Strand.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook