Karin Matilda Vasen.
Foto: Per Anger
Karin Matilda Vasen. Foto: Per Anger

Stäng dörrar och fönster – det är vår!

KRÖNIKANu är det dags att rensa i rabatter, ta fram lien till gräs och bikinilinje. Fram med lite färg till staket, utesoffan och tånaglarna. Samma färg funkar för alla nämnda, sa Sergeant Självklart. Dags att piffa till trädgård, balkong och kropp för uteliv!

Kroppen har en bikini = Bikinikropp, så där behövs inget särskilt mer trimmande.
Men jag ”skulle bara” spana lite idéer med lastpallar för trädgården härom dagen på Pinterest. Akta dig!

Efter en eftermiddag/kväll med mobilen i handen, parallellt med att låtsas vara närvarande med barnen genom lek och kvällsmat så noterade jag minst två Professor-Kelly-hand situationer med de stackars, små liven. Du vet, han som gjorde en superseriös intervju med BBC från hemmet i Sydkorea och föste bort dottern lite oskönt med ena handen…

Pinterest är ett fängslande spindelnät av bilder på folks fina, roliga, knasiga kreativa gör-det-själv idéer med material du faktiskt tror du kan finna själv och projekt du kan klara av. Dock är det betydligt krångligare i verkligheten än vad de gör sken av där. Jag vet av erfarenhet med fula projekt som familjen låter mig ha framme nån vecka utan att klaga. De är så fina med mig, familjen.

Men så vaknade jag plötsligt till liv och lossnade från den inte alltid så smarta telefonen och var vansinnigt pysselsugen! Synd bara att barnen ville vara med och klistra papper på fönstret och kladda med fel, vattenfasta penna på bordet i form av ett ”orosmoln”. Synd också att det var nära läggdags så toleransen inte var så hög hos nån av oss.

Nä, jag är ingen ängel. Jag kan ju inte ens flyga. Men man får inte bli arg på nån klädd i Onepiece. Det är sen gammalt.

Så jag kompensationsläser fyra gonattböcker för de små och somnar med dem, Tavegyltrött. För ja. Det gör ont när knoppar brister. Ont i den skinnflådda näsan efter allt snytande. Ont i de såriga ögonen av allt gnuggande på grund av pollenallergi. Stäng dörrar och fönster. Det är vår!

  • Karin Matilda Vasen
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook