Arkivbild: BJÖRN DINAU
TRE ÅR. För tre år sedan arrangerades det allra första Öjersjöloppet. Nu satsar Öjersjö IF lite extra på 10-kilometersloppet.
Arkivbild: BJÖRN DINAU
TRE ÅR. För tre år sedan arrangerades det allra första Öjersjöloppet. Nu satsar Öjersjö IF lite extra på 10-kilometersloppet.

Öjersjöbygden laddar för årligt motionslopp

Löpning



För tredje året bjuder Öjersjö IF in till Öjersjöloppet. En dag där hela Öjersjö och Partille får möjlighet att delta i ett lopp eller ta del av några av de aktiviteter som erbjuds.
– Ni som inte vill springa kan gå eller bara ta en fika och träffa andra Partillebor, säger Linus Vedung, loppgeneral i Öjersjö IF.

Det som är i fokus under nästa lördags evenemang är barnens rörelse. Det finns flera olika sträckor att välja mellan, från 300 meter för de allra yngsta upp till fem kilometer för de äldre barnen.

– Slit er från soffan och kom ner och heja på i alla fall. Det finns sträckor att springa för alla intresserade, säger Linus Vedung.

Fira bygden

Klubben vill aktivera Öjersjö genom att bjuda in samtliga egna lag, föräldrar samt Partillebor. Arrangemanget är en viktig plattform för klubben.

– Öjersjöloppet är vår gamla Öjersjödag fast i ny tappning. Då samlar vi alla barn i föreningen samt bjuder in alla boende i och utanför Öjersjö för att fira vår fina bygd och Öjersjö IF, säger loppgeneralen.

En grupp på fem, sex personer tar hand om planeringen som startade efter jul. De börjar få lite rutin då detta är tredje gången som Öjersjöloppet arrangeras. Totalt är det ett trettiotal personer som gör en insats för att dagen ska dras i hamn.

Välgörenhet

En stor nyhet detta år är den extra satsning som görs på milloppet. Klubben har nämligen fått in sponsorn Linuse som skänker 100 kronor till Barncancerfonden för varje deltagare som fullföljer loppet på tio kilometer.

– Det innebär att man springer för tre goda syften: Öjersjö IF, Barncancerfonden och sin egna hälsa, säger loppgeneralen Linus Vedung.

För alla barn som deltar blir det medaljer, banan och festis. Kanske blir det lite överraskningar också.

Öjersjöloppet är den 22 april med program mellan 9.30 till cirka 13.00.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook