• Bild: LEIF LUNDVALL
    MÅNGA. Fjäderbollarna i luften när Partille badmintonklubb tränade i Lexby idrottshall.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    LOVANDE. Amanda Wall-Flarup (11 år), Sofia Rosvall (17), Sara Dolk (16), Elin Lagerroth (15) och Minna Simonsen (16) är några av talangerna i Partille Badminton.
  • Bild: LEIF LUNDVALL
    KVICKT SPEL. Elin Lagerroth, Sara Dolk, Sofia Rosvall, Minna Simonsen och Amanda Wall-Flarup tränar och tävlar i badminton som räknas som världens snabbaste bollsport.

Nöjda med badmintonsäsongen

BadmintonStommen i Partille badmintonklubbs representationslag har varit intakt under många år och där finns många rutinerade spelare. Samtidigt har de en stor ungdomsverksamhet som förhoppningsvis ska ge nya spelare i A-laget.

Förra veckan spelades sista omgången i seriespelet och Partille BMK övertygade och kom tvåa i division 2.

– Det har gått över förväntan. Åt hårdsatsande Påvelund var det inte mycket att göra, även om vi spelade oavgjort mot dem i sista omgången, säger Mats Dersén som coachat laget under säsongen.

Stabil stomme

Även om Partille hade vunnit serien är det inte säkert att klubben hade velat ta steget upp i division 1 med ökade kostnader och längre resor. Många i laget har familjer och småbarn och division 2 är en tillräckligt utmanande och tuff nivå att ligga på tills vidare.

– Vi har ekonomin för division 1 och vi hade nog ändå tagit chansen om vi fått den. Men då hade vi fått förstärka med en singelspelare till både på herr-och damsidan, säger Mats Dersén.

Stommen i laget är stabil och många har spelat ihop i flera år nu. Det finns yngre som tränger på och vill in i laget men det är inte lätt att konkurrera ut ”gamlingar” som Milan Duvsund (50 år), Anders Fisher (45), Jörgen Olsson (41) och Daniel Carlsson (38) så länge de spelar på den nivå de gör.

Framgångsrik säsong

De äldre har under säsongen varit väldigt framgångsrika och tagit ett antal medaljer i stora mästerskap. Bland annat blev Milan Duvsund och Anders Fischer europamästare i dubbelklassen H45 och i veteran-SM blev det ett knippe medaljer till klubben, varav tre guld.

24-årige Christian Sunesson, som spelat i serien i många år, får tillsammans med John Nilsson representera de yngre i laget. Det är dock bara en tidsfråga innan några av det riktigt duktiga talangerna i juniorlagen tar upp kampen om platserna i förstalaget.

På damsidan fortsätter Thi Hellqvist och Therese Nilsson att prestera på hög nivå och har nu fått sällskap av Linn Finnstam. Annars är det just på damsidan som många lag har problem att få fram konkurrensdugliga spelare.

Många talanger

Det finns gott om duktiga spelare i den 50-åriga klubben och nästa år kommer tre lag att anmälas till seriespel. Ett i division 2, ett i division 3 och ett i division 4. Meningen är att alla som vill spela seriespel ska få göra det.

Ungdomsverksamheten är fortsatt stor och stark och tillsammans med de äldre finns det ungefär 200 spelare i klubben.

– Det finns många talanger bland de yngre och jag vill särskilt nämna Tilde Hjälmered, Sara Dolk och Sofia Rosvall, säger Mats Dersén.

  • Leif Lundvall
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillaptpafacebook